Oznanila za 28. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 28. nedeljo med letom 2023.

 

Nedelja je dan, ko smo povabljeni k praznovanju. Ni samo eno od praznovanj, ampak je osrednje praznovanje, kjer praznujemo to, kar smo. Smo ljudje vere in iz vere živimo. Zato je tako pomembno, da vstopamo v praznovanje nedelje kot v osrednji dogodek. Maša je najpomembnejši del tega praznovanja; ostale ure opremimo s poglobitvijo in deli iz ljubezni do bližnjega.

 

Takoj po maši bo NEDELJSKA ŠOLA. Pri pridigi med mašo želim podati spodbudo za krščansko življenje, čemur je pridiga tudi namenjena. KATEHEZA PO MAŠI pa je namenjena pouku o krščanskem nauku. Več kot bomo vedeli, manj bo ovir na poti vere. Veseli smo lahko, ker je prav ves nauk katoliške Cerkve usmerjen k dobremu življenju vseh ljudi. Tokrat bomo pri katehezi govorili o razmerju med stvarmi. Zelo bom vesel, če se po maši srečamo v atriju. Pozdrav in spodbuda lahko trajata samo nekaj minut.

 

Hvala vam, ker pri mašah VEDNO BOLJ POJETE. To je resnično velik dar. Prav nobena cerkvena skupnost ne more preživeti, če komunikacija obstaja samo z ene strani. Komunikacija mora biti kot dialog, petje in druge vrste sodelovanja pri maši pa zelo pripomorejo k temu.

 

VABIM VAS K BRANJU BOŽJE BESEDE. Bralci pri nas lepo berejo. Dobro bi bilo, če bi k branju pritegnili še koga. Namen branja je, da je Božja beseda prebrana glasno, razločno in s pravimi poudarki. Včasih je priprava na branje zahtevnejša. Zelo bom vesel, če se še kdo lahko priključi bralcem.

 

V torek zvečer ste vabljeni, da se ob 19. uri pridružite POBOŽNOSTI V ČAST SV. ANTONU. Po tem bo priprava na spoved in ob 20. uri sveta maša, ki jo pripravljajo študentje. K maši vabljeni tudi drugi mladi.

 

V sredo je PRAZNIK SV. LUKA. Vabljeni, da pri večerni maši počastimo tega svetnika, ki je zapisal tretji evangelij.

 

V četrtek je god sv. Petra Alkantarskega. Počastili ga bomo pri večerni sveti maši.

 

V petek bom vsaj od 17. ure naprej na voljo za sveto SPOVED, POGOVOR ALI MAZILJENJE. Vabim vas, da se srečamo in obogatimo svojo predanost Bogu.

 

Vsaka sobota zvečer je namenjena PRIPRAVI NA NEDELJO IN ČEŠČENJU SV. ANE. Po redni sveti maši bomo v samostanskem koru molili večernice in nato v procesiji počastili sveto Ano, našo zavetnico. Lepo je, kadar lučke v naših rokah razsvetlijo noč.


 

Naslednji teden je MISIJONSKA NEDELJA. Nabirka bo za misijone. Že sedaj se zahvaljujemo za vaše darove.

 

Zelo sem vam hvaležen za vsak vaš dar. Očitno je, da je preživetje Cerkve odvisno od darov vernikov in odgovornega razporejanja podarjenih darov. Dajatve so postale kar veliko breme. Hvala vam, da se spomnite name in občestvo svete Ane, ki ga soustvarjamo.

 

Prosim vas, da vedno ZAPIRATE VSA VRATA CERKVE in jih ne zatikate v odprt položaj. Poskrbeli bomo, da bomo cerkev dovolj prezračili. Vrata pa morajo biti zaprta, ker sicer hodijo v cerkev živali.

 

Bliža se obletnica MONALDA KOPRSKEGA. Počastili ga bomo z romanjem v Trst (5. novembra popoldne), z Monaldovim simpozijem (9. novembra popoldne) in sveto mašo (9. novembra zvečer). Naslednji teden se boste lahko prijavili na romanje v Trst k Mariji veliki.

 

Vabim vas, da bi se pridružili FRANČIŠKOVEMU SVETNEMU REDU. Ta pomembna poklicanost je res lepa in oblikuje skupnost bratov in sester. Kdor bi se želel pridružiti, je lepo povabljen.

 

V vratarnici se lahko vpišete tudi, če vas zanima nedeljsko parkiranje.

 

Hvala vam, če BERETE OZNANILA in spremljate spletno stran. To je sodobni način dejavnega bivanja v občestvu in slavljenja Boga. Nemogoče je, da bi bili v cerkvi sv. Ane prisotni neprestano. Prisotnost ob pravem času pa je nekaj, kar naredi skupnost zares močno. Darujmo Bogu svoj čas!

 

Živeti vero je veliko veselje!

 

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več