Posnemanje 48

Posnemanje

 

Naša vera ni v tem, da bi po različnih dejanjih dobili kakšne dobrote zase. Sveta TROJICA je vzorec našega življenja. Želimo živeti po tem vzoru in posnemati Boga. Najbližji opis Boga, ki ga lahko povemo je to, da je Bog ljubezen. To je resnična lepota našega odnosa do živega Boga, ki nas v življenju spremlja in nas krepi.

 

Vero si prevečkrat predstavljamo kot zbirko zapovedi in pobožnosti. Če bomo naredili to stvar, bomo dobili od Boga to; če bomo opravili to pobožnost, bomo od Boga prejeli nagrado. Molitve, zapovedi in pobožnosti so lep pripomoček. Toda življenje iz vere pa je resnična dobrina, v katero smo poklicani in za katero je dobro, da iz nje živimo.

 

Morda se še ne zavedamo, kako zelo smo zaznamovani z vero v Boga. Celo v evropski civilizaciji, ki se velikokrat izkaže kot odtujena od Boga, opažamo, kako medsebojni odnosi, kvaliteta življenja in celo življenje samo, še vedno ostajajo vrednota. Zato ni dobro, da se jezimo, kadar naletimo na stranpoti. V vsakem času so bile in bodo. Veselimo se, da se lahko vrnemo k živemu Bogu, ki je dejaven, živ a vseeno čist in popoln. To je ljubezen iz katere se lahko učimo.


 

48. Kako Cerkev izraža svojo trinitarično vero?

 

         Cerkev izraža svojo trinitarično vero tako, da izpoveduje enega Boga v treh osebah: Očeta in Sina in Svetega Duha. Tri božje osebe so en Bog, ker je vsaka izmed njih istovetna s polnostjo ene same in nerazdeljive božje narave. Tri božje osebe so stvarno različne med seboj edinole v odnosih, ki postavljajo te osebe v medsebojno razmerje: Oče rojeva Sina, Sin je rojen od Očeta, Sveti Duh izhaja iz Očeta in Sina.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več