Oznanila za 2. postno nedeljo 2024. Leto B.

Tudi postne nedelje govorijo O VSTAJENJU OD MRTVIH. Postni čas ni žalosten čas ampak poln veselja, ki pa postaja s postenjem vedno bolj pristno. To je čas upanja za katerega smo lahko Bogu izjemno hvaležni. Na današnjo nedeljo bomo v božji besedi videli, kako Bog z najlepšimi darovi prihaja v naše življenje. Spremenjenje na gori je vabilo Boga k poveličanju vsakega izmed nas.

 

Po maši BO KATEHEZA, ki bo tokrat spregovorila o tem, kaj je Bog storil po prvem grehu, kakor se sprašuje 78. točka katekizma. Po tem vas vabim na kavo. Ob tem bomo imeli priložnost dati drug drugemu kakšno lepo spodbudo za sveto življenje.

 

V torek bomo ob 19. uri imeli POBOŽNOST V ČAST SVETEGA ANTONA, po tem spokorno bogoslužje in spoved. Češčenje ob 19.30 bodo oblikovali študentje in ob 20.uri pripravili vse potrebno za sveto mašo. Vabljeni, da molimo skupaj.

 

Tudi v petek bo postni dan. Ob 17. uri bomo v Monaldovi dvorani PREBIRALI TRETJE BERILO IZ VELIKONOČNE VIGILIJE o prehodu čez rdeče morje. Ob 18.15 bo križev pot in ob 19.00 sveta maša pri kateri ne bo večernic.

Ker je petek tudi prvi petek bom tudi po maši na voljo za sveto spoved. Po maši pa bo do polnoči molitev za domovino, kakor jo pripravlja skupina vernikov. Ob polnoči bomo zaključili z blagoslovom.

 

V soboto bo ob 19. uri sveta maša, ki jo bomo obhajali kot vsako soboto. Pesem V ČAST SVETI ANI bomo zapeli na koncu. Večernice bodo v cerkvi (ne na samostanskem koru). Večernice bodo po maši.

 

NASLEDNJA NEDELJA nam bo v božji besedi prinesla razmišljanje o tem, kako bo Jezus vstopil v največje dogodke našega odrešenja: Njegovo trpljenje, smrt in vstajanje.

 

V nedeljo 17. marca bo pri nas DAN SPRAVE. Premišljevali bomo o tem, kako se pripravimo na odpuščanje: bodisi, da mi odpustimo ali, da je odpuščeno nam. Kaj moram storiti prej, preden se to zgodi? Z nami bo dr. Jože Ramovš, ki bo ves program tudi povezoval.Maše bodo kot običajno ob 9. in 11. uri.

 

Še vedno vabim k temu, da bi DRŽALI AKCIJO 40 DNI BREZ ALKOHOLA in druge sklepe, ki ste si jih zadali. Tudi, če je ostalo samo še 20 dni brez alkohola je še čas, da se odločite za to.

 

Smo si že pogledali, KAKO BOMO PREŽIVELI VELIKONOČNO TRIDNEVJE? Pri nas bo sveta maša na veliki četrtek ob 19. uri; obred velikega petka ob 19. uri, prav tako pa slavje velikonočne vigilije. Potrebno je, da te dneve vzamemo kot najpomembnejše v vsem letu. Ravno tako pomembno pa je tudi, da se na te dni izjemno temeljito pripravimo.

 

Nekateri ste že prejeli navodila o tem, KAKO PARKIRATI PRI DOBRIH SOSEDIH. Upam, da pri uporabi ni težav, sicer mi to sporočite. Resnično prosim za pazljivost pri uporabi, da bomo vedno lahko koristili to lepo možnost. Preostali lahko še prevzamete navodila za parkiranje ali pa se za parkiranje prijavite.

 

Želim si, da bi v postnem času rasli v veri in vse bolj čutili, da nam je Bog blizu tudi po skupnosti vernikov, ki ji pripradamo.

 

Pred veliko nočjo bomo počistili cerkev, pripravili božji grob in se dogovorili za branje pri bogoslužjih. Prosim vas, da premislite, koliko svojega ČASA IN MOČI BI LAHKO PRISPEVALI za lepo praznovanje v svetišču svete Ane.

 

SODELAVCE PRI BOGOSLUŽJU SPODBUJAM, da bi se nadvse temeljito posvetili službi v cerkvi s temeljito pripravo na branje beril in drugih opravil; ker smo vsi prisotni bogoslužni sodelavci pa vabim, da bi peli po naših močeh in tako krepili lepoto bogoslužja. Ista spodbuda velja za to, da bi premislili, kaj lahko še postorimo za lepoto bogoslužja. Za Boga se potrudimo na vso moč in mu dajmo najboljše od najboljšega.

 

V naslednjem tednu je prostih še nekaj TERMINOV ZA SVETE MAŠE.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Vsak vaš dar zelo spoštujem in ga vložim tja, kjer resnično verjamem, da bo to vzpodbudilo naše skupno življenje.

 

Hvala vam, ker lahko skupaj živimo v veri.

 

p. Bogdan Rus

25. februar 2024

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več