Oznanila za 22. nedeljo med letom 2023.

Nedelja je dan, ko si zaradi Jezusove daritve in vstajenja UPAMO ŽIVETI. Jezus premaguje smrt in nam daje živeti po evangeliju. Ko smo skupaj, resnično poskušajmo moliti k Bogu kot skupnost in se podpirati v izzivih, ki nas čakajo v tednu, ki je pred nami.

 

Tudi to nedeljo je po maši NEDELJSKA ŠOLA. V njej bomo spet spregovorili o skrivnosti zla. Naj nam pomaga, da bo naše življenje posvečeno z dobroto, predvsem pa polno resnice.

Po katehezi vas vabim v atrij. Lepo je, ker zmoremo po maši še ostati nekaj minut. Ne bodimo predolgo, da bomo ohranili namen srečevanja: spodbuda drug drugemu in nato odhod domov, kjer nadaljujemo praznovanje nedelje. Praznovanje nedelje na našem domu je gotovo ena najpomembnejših stvari, ki jo lahko naredite.

 

Hvala vam, ker si pri maši prizadevate za LEPO PETJE. Izgovor, da nimamo posluha, naj nas ne skrbi. Cerkevno petje ni pevsko tekmovanje. Če nam petje gre težje, morda le po tihem pojmo, saj nam bo v pomoč pri vključevanju v dialog skupine vernikov z Bogom.

 

V torek vas vabim, da bi se pridružili molitvi v čast SV. ANTONU, SPOKORNEMU BOGOSLUŽJU, ROŽNEMU VENCU IN MAŠI. Zelo sem vam hvaležen, ker prihajate k spovedi na dogovorjene dneve. Ob torkih molimo serafinski rožni venec.

 

V petek obhajamo praznik ROJSTVA DEVICE MARIJE. Sveta maša bo ob 19. uri. Pred njo bo mogoče že od 17. ure naprej opraviti sveto spoved (pozvonite), pred mašo bo rožni venec.

 

Vabim vas, da bi se pridružili pri molitvi ROŽNEGA VENCA PRED MAŠO. Ta teden kar lepo vztrajamo v molitvi. Vprašajmo se, če bi morda lahko tudi mi sodelovali pri molitvi.

 

MOLIMO ZA NAŠE ŠOLARJE IN UČITELJE. Šola je izjemno pomembno dogajanje, ki gradi prihodnost naših otrok in tudi našo prihodnost. S srcem molimo za to, da bodo naši otroci rasli v zrelosti in veri.

 

V soboto bomo ponovno POČASTILI SVETO ANO. Po maši se bomo zbrali na koru za oltarjem in molili večernice, nato pa bomo zapeli sveti Ani njeno pesem in litanije. Rad bi, da bi to postal večer naše zavetnice in lepa priprava na nedeljo.

 

Kdor TEŽJE HODI ALI HODI S POMOČJO BERGLE se lahko vsede v prvo klop pri prižnici in bom pristopil in vas obhajal. Tudi če zamudite k maši, lahko potiho pridete v prvo klop.

 

Nekateri parkirate in zato plačujete. Našel sem nov način, kako bi lahko PARKIRNINO PRIVARČEVALI in ne bi izgubili časa. Po maši se srečamo v živo in se dogovorimo.

 

Hvala vam, ker naša skupnost živi iz moči vere.

 

p. Bogdan Rus

3. september 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več