Kako Bog biva?

Morda se včasih sprašujemo, kako Bog biva. To je za naš razum težko vprašanje. Težko je namreč razumeti nekaj, kar nas presega.

 

Lahko pa povemo v primerjavi. O sebi vemo, da imamo začetek. Začetek našega bivanja. To je naše rojstvo, ki se ga nismo zavedali, rodili smo se v varstvu naših staršev. Vemo, da nismo večni, ampak, da se je naše življenje v nekem trenutku začelo in se bo nekoč končalo. Verujemo, da bomo živeli tudi po smrti, živeli bomo večno. Toda, poznamo svoj začetek.

 

Bog pa je večen. Nima konca, pa tudi začetka nima. Je le eno samo bivanje. Zato pravimo, da je Bog edini, ki biva v polnosti. Nihče ni ustvaril Boga in on je tisti, ki svoje življenje živi v polnosti.

Iz tega izhaja, da je Božje življenje povsem zanesljivo in vedno se lahko zanesemo na Boga.

 

V Bogu je vsa gotovost, polnost in zato je on lahko temelj našega življenja.

 

39. Ali samo Bog »je«?

212-213
229

         Medtem ko so vsa ustvarjena bitja prejela od Boga vso svojo bit, vse, kar so in kar imajo, je edinole Bog sam v sebi polnost bíti in sleherne popolnosti. Bog je "Tisti, ki JE", brez začetka in brez konca. Jezus razodene, da ima tudi on božje ime: "Jaz sem" (Jn 8,28).

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več