Oznanila za 21. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 21. nedeljo med letom 2023.

 

Nedelja je VZOREC, PRIMER, kako naj živimo ves svoj teden. Posvečevati Gospodov dan je nekaj pomembnega, pomeni, da je ves čas, ki ga imamo, posvečen Gospodu. Bog pa naš čas ne napolnjuje s kakršnokoli vsebino. Bog za nas svojega sina obudi od mrtvih, da bi lahko vedno vedeli, da je on Bog živih in si želi, da živimo.

 

Tudi danes vas vabim v NEDELJSKO ŠOLO, najprej h katehezi. Najprej bom pri katehezi razlagal krščanski nauk. Tokrat je na vrsti zelo težko vprašanje zla. Po katehezi vas vabim v atrij samostana, kjer se bomo srečali in si povedali kakšno odprto besedo, kar med mašo ni možno.

 

Bliža se novo leto, ko premišljujemo tudi, kako bomo OKREPILI SVOJO VERO. Vesel bom, če mi boste priporočili kakšno obliko srečevanja. Vaši predlogi bi bili zelo dragoceni.

 

V torek se bomo spet zbrali ob 19. uri in počastili dobrega Boga, ki nam je dal v SVETEM ANTONU DOBREGA PRIPROŠNJIKA. Po tem bo priprava na spoved in možnost za spoved. Sveta maša je ob 20. uri. Ta dan je praznik mučeništva Janeza Krstnika.

 

V petek je že 1. september. Prvi šolski dan. Zaželimo šolarjem in učiteljem dobro in blagoslovljeno šolsko leto. Molimo za šole, ki jih obiskujejo naši otroci. Obenem pa je na ta dan tudi praznik KRONANJA MARIJE POMAGAJ NA BREZJAH. Za našo škofijo ta praznik ni predviden, lahko pa se spomnimo podobe iz narodnega svetišča, ki povezuje vse slovence. Po večerni sveti maši bomo molili ZA NAŠO DOMOVINO. Molitev bodo različne skupine oblikovale do polnoči.

 

V soboto, 2. septembra, bomo zvečer POČASTILI SVETO ANO. Po maši se bomo zbrali na koru za oltarjem in molili večernice, nato pa bomo zapeli sveti Ani njeno pesem in litanije. Rad bi, da bi to postal večer naše zavetnice in lepa priprava na nedeljo.

 

Hvala tistim, ki spremljate obvestila. To je nekaj zelo dragocenega. V času, ko je duhovnikov manj, je zelo težko, da bi bil neprestano na voljo. Želim vam sporočiti, da ŽELIM BITI POGOSTO NA RAZPOLAGO. Izjemno lepo se je izkazalo, da nekateri pozorno spremljate obvestila in prihajate k spovedi ali pogovorom ali na kakšno drugo srečanje vnaprej naročeni ali pa pozvonite, ko ste pri vratih. Tako lahko opravim veliko opravkov, ki si jih razporedim. V molitvi pa smo povezani ves čas.

 

Nekateri parkirate in zato plačujete. Našel sem nov način, kako bi lahko PARKIRNINO PRIVARČEVALI in ne bi izgubili časa. Po maši se srečamo v živo in se dogovorimo.

 

V nedeljo, 3. septembra, bo popoldne na Brezjah MOLITVENI DAN FRANČIŠKANSKIH SKUPNOSTI ZA REDOVNE POKLICE. Če želite, se lahko skupaj podamo na romanje na Brezje.

 

9. septembra bo na Sveti Gori MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE . Lepo je, da se tega dneva udeležimo. Spodbujam, da se prijavite v svojih župnijah.

 

Če se še kdo čuti pripravljen, da bi oblikoval molitev pred mašo, molil rožni venec ali kako drugače sodeloval pri oblikovanju pobožnosti, bom zelo hvaležen, da se o tem pogovorimo.

 

Pretekli praznik kralja Ludvika, zavetnika frančiškovega svetnega reda, je bil tudi vabilo, da bi se pridružili tej skupini, ki časti Boga po svetem Frančišku in živi svojo poklicanost v svetu. Molimo, DA BI ŠE KDO ZAČUTIL TA KLIC; če bi se pa kdo podal na to pot, naj se javi pri meni, da podam vsaj nekaj okvirnih informacij.

 

Hvala, ker skupaj živimo vero.

 

p. Bogdan Rus

Nedelja, 27. avgusta 2023.

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več