Oznanila po nedelji Jezusovega krsta 2024

Nedelja je dan, ko se ZBERE CERKEV V GOSPODOVEM IMENU. Nedeljska evharistija še posebej govori o tem, da naša Cerkev raste iz skupnega zbiranja. Ko smo v nedeljo zbrani, se med nami pokaže neka posebna vrsta enakosti, solidarnosti ali ljubezni. Ko smo zbrani, smo namreč vsi majhni pred Bogom in se skupaj veselimo božjega prihoda.

 

Tudi danes po sveti MAŠI BO KATEHEZA, po katehezi pa srečanje v galeriji ob kavi. Pri katehezi bomo razmišljali o grehu (73). Kaj sploh je to in zakaj v Cerkvi govorimo o njem? Kako nam lahko to koristi?

 

Z nedeljo Jezusovega krsta začenjamo čas med letom. To je čas, ko naše vere ne krepi kakšno prav posebno praznovanje, ampak naša vera raste predvsem iz molitve in božje besede. Ker bomo kmalu obhajali NEDELJO SVETEGA PISMA, vabim k branju božje besede in življenju po božji besedi.

 

V torek bomo ob 19. uri obhajali MOLITEV V ČAST SVETEMU ANTONU. Zelo si želim, da bi se ta molitev razvila v poglobljeno iskanje Gospodovega obličja in tudi srečanje z ubogimi. Pri tej pobožnosti beremo življenjepis svetega Antona. Po tej pobožnosti bo spokorno bogoslužje in priložnost za spoved, nato pa maša, ki jo oblikujejo študentje, povabljeni pa smo prav vsi.

 

V petek je od 17. ure naprej mogoče priti na spoved ali duhovni pogovor; zvečer je sveta maša in nato srečanje FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA v Monaldovi dvorani.

 

V prihodnjih tednih je nekaj PROSTIH TERMINOV, v katerih lahko darujete za svete maše. Tudi za termine, ki niso izpolnjeni v naslednjem tednu, me lahko obiščete ali pokličete. Hvala za vaše darove.

 

V vseh frančiškanskih cerkvah lahko PREJMETE POPOLNI ODPUSTEK, saj je letos 800-letnica, kar je sveti Frančišek v Grecciu postavil jaslice. Obiščimo frančiškansko cerkev in molimo pred jaslicami. Lahko tudi molitev, ki je pred jaslicami.

Morda bo 800-letnica Frančiškovih jaslic spodbuda za koga, da bi se priključil Frančiškovemu svetnemu redu. To je čudovito poslanstvo življenja po vzoru sv. Frančiška v svetu.

 

V nedeljo, 21. januarja 2023, imamo ponovno DAN SKUPNOSTI. Tokrat bo z nami oznanjevalec in igralec GREGOR ČUŠIN. Maše bodo ob 9. in 11. uri. Med eno in drugo mašo bo govor oznanjevalca, igra ter priložnost za pogovor. Tako srečanje bomo oblikovali približno enkrat na mesec. Čudovito bi bilo, če bi lahko skupaj oblikovali nedeljo. Srečanje bomo zaključili s preprostim kosilom ob 13. uri. Osnovni namen je, da bi bilo to res srečanje vere. Poseben poudarek bo na božji besedi.

 

Glede parkiranja ob nedeljah še urejamo podrobnosti.

 

Vesel sem, da se skupaj trudimo rasti v veri.

 

Bogdan Rus

7. januar 2024

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več