Angeli 60

Naša vera je velikokrat v nevarnosti. Ko sicer molimo pravega Boga, a to delamo na način, kot da je to nekaj magičnega. Posebej se to rado zgodi pri tistih stvareh v veri, ki so nevidne, neotipljive in jih zato težko razumemo.

Danes govorimo o angelih, ki jih ljudje porabimo danes za vse mogoče, tudi za okras in za namene, ki jih angeli ne morejo imeti.

Angeli so bitja, ki najprej izražajo poslanstvo. Tako poslanstvo, kakršnega imamo in doživljamo tudi mi, ljudje. V Svetem pismu so velikokrat omenjeni angeli, ki za Boga opravijo neko nalogo. Že v Stari zavezi jih poznamo. Ti sporočajo, varujejo, vodijo. To je enako poslanstvo, kakršnega imamo tudi mi, ljudje. Tako poslanstvo prejemamo tudi mi. Če želimo razumeti angele, najprej poživimo svoje človeško poslanstvo, ki nam ga Bog daje, da bi mi živeli polno življenje. To je naš prvi pristop do angelov.

Bog je angelom dal tako vzvišeno poslanstvo, da je to poslanstvo povsem preželo njihovo bivanje. Postali so popolnoma posvečeni poslanstvu, ki ga imajo od Boga.

Tisti angeli, ki sporočajo človeštvu največje resnice ali vršijo najpomembnejša dela, se imenujejo nadangeli; vsi ostali pa so angeli – bitja, ki prinašajo, sporočajo izročajo.

Priporočajmo se Bogu, da bi nam vedno pošiljal svoje angele, po katerih ga bomo še bolje spoznavali in tesneje živeli z Njim. 

60. Kdo so angeli?

328–333
350–351

         Angeli so čisto duhovna, netelesna, nevidna in neumrljiva osebna bitja, ki imajo um in voljo. Angeli nenehno gledajo Boga iz obličja v obličje, ga slavijo, mu služijo in so njegovi glasniki pri izpolnjevanju njegovega odrešenjskega poslanstva glede vseh ljudi.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več