Oznanila za 27. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 26. nedeljo med letom 2023.

 

Nedelja je dan praznovanja v katerem doživimo življenje, drugačno kot v drugih dneh. To je življenje, ki je spodbujeno in DAROVANO. Daroval ga je sam Jezus Kristus od mrtvih vstali. V nedeljo stopijo v ospredje našega življenja duhovne vrline.

 

Po sveti maši bo NEDELJSKA ŠOLA. Najprej bo triminutna kateheza o tem, kakšno je človekovo mesto v stvarstvu. Potem ste povabljeni na kratko srečanje v atrij samostana. To srečanje je resnično dragoceno, saj doživimo medsebojno povezanost, ki smo jo prej praznovali pri maši. 

 

Pri maši ob 9. uri bodo pri nas NAŠI ŠTUDENTJE. To mašo bodo tudi sooblikovali. So namreč na spoznavnem koncu tedna in pri tej maši so povabljeni, da praznujejo skupaj z nami.

 

V torek bo za nas spet DUHOVNI VEČER. Ob 19. bo pobožnost v čast sv. Antonu Padovanskem; po tem bo spokorno bogoslužje in na koncu sveta maša. To je že maša, ki jo bodo sooblikovali ŠTUDENTJE IN ŠTUDENTKE. Če poznate kakšnega mladega, ki bi si želel priti k tej maši, ki jo bomo oblikovali vas lepo vabim.

 

V sredo 11. 10. ob 20. uri bo v naši galeriji predstavitev izjemne monografije SLOVENSKI RAZKOL. To odlično monografijo nam bosta predstavila zgodovinarja: avtor dr. Jože Mužina in dr. Renato Podberšič.

 

V petek vabim po večerni maši člane FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA, da se zberemo v Monaldovi dvorani na skupnem srečanju.

 

Naslednja nedelja je 28. nedelja med letom. Smo v času, ko je manj praznovanj, a morda več časa, da se duhovno poglobimo v dejanja svoje vere.

 

Ta mesec je še posebej posvečen molitvi ROŽNEGA VENCA. Vabim vas, da to molitev molite doma, pa tudi kdaj zvečer v cerkvi. Vsak večer pol ure pred večerno mašo molimo rožni venec.

 

Prosimo za MIR PO SVETU. Očitno je, da je človeški napuh spet privedel do hudih napetosti. Vabim tudi k dejanjem miru in medsebojne ljubezni.

 

Hvala vam za to, da vero živimo skupaj!

 

p. Bogdan Rus

8. oktober 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več