Oznanila za 32. nedeljo med letom C, 2022.

Oznanila za 32. nedeljo med letom C.

4. november 2022

 

Nedelja je PRVI DAN V TEDNU. Kristjani zgodnjih stoletij so vedeli, da je ravno nedelja tisti dan, ko se osredotočijo na bistveno. Kristusovo vstajenje nas napolnjuje z milostjo. Daje nam moč, da bi na nov način pogledali na svoje življenje. To je lahko tudi spodbuda za vse nas, da bi lahko na življenje gledali skozi nedeljsko praznovanje. Bogu dajmo priložnost v nedelji in jo lepo praznujmo. To je prvi dan v tednu. Iz tega praznovanja rastejo vsi drugi dnevi. V nedeljo naredimo načrt, kako bomo živeli ves teden.

 

Danes je ZAHVALNA NEDELJA. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem. Odkar sem prišel v Koper spoznavam, da je pri sveti Ani dom požrtovalnih ljudi. Vsem Bog plačaj! Ko skrbite za zakristijo, cerkveno in drugo perilo, rože, urejenost cerkve, branje, petje je to res velik dar. Nič manjši prispevek ni trenutna zavzetost pri sveti maši ali molitvi, ko molite in glasno pojete. Vsak delček zavzetosti je potreben, da smo skupaj in se krepi naša skupnost. Molim, da bi vam Bog čas in moč, ki ju vlagate v obilni meri povrnil. Se vas spominjam v molitvi.

 

Po maši vabim na NEDELJSKO ŠOLO IN POGOVOR OB KAVI. Ker je zahvalna nedelja morda pomislimo, če smo hvaležni za naše sopotnike v veri in si to tudi povejmo med seboj.

 

Med nami se vse bolj krepi ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI. Priporočam spokorno bogoslužje s pripravo na spoved ob torkih ob 19. uri in ob petkih ob 18. uri. Skupna priprava na spoved nas povezuje v občestvo in nam sporoča, da pri spovedi nismo osamljeni ampak, da milosti prejemamo zato, da bi jih živeli v občestvu. V torek je tudi POBOŽNOST V ČAST SVETEMU ANTONU.


 

Sredo bomo posvetili BL. MONALDU KOPRSKEM. Ta pomembna oseba je v našem mestu v zgodovini pustila pomemben pečat. Program dogajanja je naslednji:

Ob 17.30 – Odprtje razstave Samostojni! v galeriji.

Ob 18.25 – molitev rožnega venca v cerkvi.

Ob 19.00 – slovesna sveta maša posvetitve Lateranske bazilike, kakor to določa cerkveni koledar.

Po maši tiho češčenje Jezusa v najsvetejšem, saj od njega prihaja vsaka svetost.

Kratka akademija v čast bl. Monaldu.

Pozdrav in zahvala župljanom stolnice z župnikom g. Krečičem.

Vabljeni, da se po svojih močeh udeležite tega pomembnega dneva.

 

Vsaka sobota je tudi MARIJANSKO OBARVANA. Po maši bomo molili nedeljske večernice v samostanskem koru in ZAPELI PESEM K NAŠI SVETI ANI. Po maši je vhod na samostanski kor skozi kapelo sv. Antona in zakristijo.

 

Pred nekaj tedni smo na obhajilni mizi namestili vrv, ki zapira vstop v prezbiterij. V resnici samo opozarja, da je to prostor, ki ZAHTEVA POSEBNO SPOŠTLJIVOST. Trudimo se, da bi bilo naše ravnanje pri oltarju kar se da spoštljivo. Če želite v zakristijo lahko pridete skozi kapelo svetega Antona.


 

p. Bogdan Rus, 5. november 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več