Oznanila za 2. postno nedeljo 2023.

Nedelja spremenjenja je tisti dogodek v katerem se že svetlika JEZUSOVO VSTAJENJE. To je trenutek, ko Jezusa prepoznamo poveličanega. Ta nedelja nam pomaga, da bi spoznali, kako nas vstali Jezus spremlja na vseh poteh našega življenja. Ta del je že opravljen. Jezus je že premagal smrt. Ostane telesna smrt, ki nas ne pelje v nič, ampak nas pelje naprej – v poveličanje. Zato smo lahko v svojih delih svobodni.

 

Tudi to nedeljo bo NEDELJSKA ŠOLA. Običajne kateheze sicer ne bo, srečali pa se bomo v Monaldovi dvorani ob 10. uri. Tam nam bo p. Marjan Čuden spregovoril o MOLITVI IN SVETI MAŠI. Vabljeni. Morda povabimo še koga, ki ga zanima razmišljanje o osnovnih prvinah naše vere.

 

Čeprav sem sprva nameraval maševati pri Novi štifti pa bom vendarle doma. Posvetil se bom VODENJU PETJA, da bomo ta dan, ko imamo priložnost, okrepili naše petje. Pred mašo bomo imeli kratko pevsko vajo in dodali še kakšno pesem, ki je doslej morda še nismo peli.

 

Ne pozabimo na POSTENJE. Ta del naše vere je zelo pomemben. Naj bo post resnično namenjen za utrditev našega odnosa do Boga in ljubezni do bližnjih.

 

V torek ste ob 18. uri spet vabljeni k POGOVORNEMU SREČANJU v okviru akcije 40 dni brez alkohola. Prvo srečanje je bilo v ožjem krogu, a navdušujoče. Vabljeni.

 

V torek bomo ob 19. uri nadaljevali z ANTONOVIM TORKOM. Zelo rad bi, da bi se ta pobožnost krepila in bi bila namenjena tistim, ki častijo sv. Antona in ubogim. Kako bi lahko zastavili na tem področju svoje moči?

 

Po torkovi pobožnosti bo SPOKORNO BOGOSLUŽJE IN PRILOŽNOST ZA SPOVED. Pri spokornem bogoslužju lahko okrepimo naš premislek o tem, kako se spovedujemo. To lahko močno vpliva na naše življenje.

 

V četrtek vas vabim na PREDAVANJE O BERILU VELIKONOČNE VIGILIJE. To nas pripravlja na velikonočno bdenje. Škof Jurij nas je izjemno lepo spodbudil z razmišljanjem o Abrahamovi preizkušnji. Tokrat bomo brali o tem, kako so Izraelci šli čez rdeče morje. Izjemno pomembno je, da se pripravimo na to velikonočno bdenje.

 

V petek vas ob 17.30 vabim k SPOKORNEM BOGOSLUŽJU in ob 18.15 k KRIŽEVEM POTU in potem k sveti maši.

 

V petek po sveti maši bo imel srečanje FRANČIŠKOV SVETNI RED. Srečali se bomo v MONALDOVI DVORANI.

 

V soboto zvečer vabljeni k sveti maši, potem pa na SAMOSTANSKI KOR, kjer bomo molili nedeljske večernice in zapeli K SVETI ANI. Vabljeni, da se zberemo k tej lepi pobožnosti za katero upam, da bo po veliki noči prerasla v še bolj bogato slovesnost. Na to pa se moramo pripraviti z molitvijo.

 

V naši cerkvi je ogromno umetnin, ki so zelo potrebne obnove. Obnoviti vse je prevelik zalogaj. Zato se bomo zadev lotili postopoma. Najprej bomo obnovili svečnike, ki jih je zelo veliko, a so le nekateri primerni za uporabo. Restavriranje enega svečnika znaša približno 300€. Kdor bi želel POSVOJITI SVEČNIK, lahko daruje. Na obnovljeni svečnik bomo napisali tudi ime darovalca.

 

Na mizici za tisk je nekaj spodbud za AKCIJO 40 DNI BREZ ALKOHOLA. Tudi, če bomo začeli kasneje, bomo še vedno lahko dosegli namen akcije.

 

Spremljajte KOLEDAR na naši spletni strani www.prisvetiani.si. Ker se nekateri dogodki prilagajajo tednu je dobro, da vsake toliko časa pogledamo, ob kateri uri so posamezni dogodki.

 

Hvala vam, da hodimo SKUPAJ POT VERE.

 

p. Bogdan Rus

Koper, 5. 3. 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več