Oznanila za nedeljo spremenja (18.) 2023.

Nedelja spremenjenja je novo oznanilo o Gospodovem vstajenju. Vsako NEDELJO PRAZNUJEMO GOSPODOVO VSTAJENJE. Spremenjenje pa je nekakšno vstajenje, ki se ni zgodilo v obliki zgodbe in brez trpljenja, ampak kot čisto razodetje Boga. Tudi mi gojimo to vzvišeno lepoto svoje vere.

 

Tudi to nedeljo bomo imeli NEDELJSKO ŠOLO. Ta ima kot običajno dva dela. Prvi del je kateheza, pouk o katoliškem nauku; drugi del pa je druženje. Ker smo bratje in sestre sta oba dela zelo pomembna. Ob njih spoznavamo, da svojo vero krepimo iz nauka in iz izkušenj bratov in sester.

 

V torek, 8. avgusta, je praznik sv. Dominika. Tega svetnika se bomo spomnili pri sveti maši. Kakor pa je že navada, bomo imeli ob 19. uri POBOŽNOST V ČAST SV. ANTONU, po njej spokorno bogoslužje, rožni venec in sveto mašo. Udeležimo se tega duhovnega večera, da bomo lahko okrepili svojo vero. Sveta maša je ob torkih ob 20. uri. Prejeli boste lahko zakrament svete spovedi.

 

V sredo obhajamo praznik SV. TEREZIJE BENEDIKTE oziroma Edith Stein. To je mučenka, ki priča o pomembnosti miru in o zlu, ki ga prinaša vojna. Prosimo za mir. Maša je ob 19. uri.

 

V petek pred sveto mašo spet vabljeni, da se udeležite SVETE SPOVEDI. Že od 17. ure naprej lahko pozvonite pri vhodu.

 

V soboto, 12. avgusta, bomo na večer spet POČASTILI SVETO ANO. Pri sveti maši bomo prosili Boga, da okrepi našo vero; po maši pa bomo na samostanskem koru molili večernice, nato pa bo procesija v čast sv. Ani, naši zavetnici. Vesel sem, ker se ta pobožnost krepi. Povabite še druge, ki bi jim taka pobožnost okrepila vero.

 

Naslednja nedelja je 13. nedelja med letom. Naši škofje nam priporočajo, da bi se na 13. nedeljo odpovedali darovom za našo skupnost in vse darove namenili za tiste, ki trpijo v poplavah. Tako vas prosim, da s skrbnostjo, ki jo čutite do naše skupnosti, pri maši DARUJETE ZA TISTE, KI SO BILI PRIZADETI V NARAVNIH UJMAH. Hvala, ker sicer darujete, da lahko naša skupnost živi. 

 

Pred nami je praznik Marijinega vnebovzetja (15. 8.). Maše bodo kot ob nedeljah. Upam, da bomo lahko ob tem velikem prazniku okrepili svojo vero. Pri sveti Ani bomo oblikovali kar se da lepo bogoslužje s petjem; ob takem prazniku pa je tudi priložnost, da obiščete kakšno izmed Marijinih romarskih svetišč.

 

BRANJE OBVESTIL. Na oglasni deski in spletu objavljam oznanila in obvestila. Zelo vam bom hvaležen, če jih boste prebrali. Za življenje naših skupnosti se mi to zdi velikega pomena. Včasih je bilo v samostanih po več patrov in so lahko v isti uri opravili vse, danes pa sem tu sam in lahko storim enako, a moramo delo razporediti. To pa je mogoče, če bomo obveščeni oziroma se bomo pustili podučiti. Ko berete oznanila, ustvarjate skupnost in krepite vero vseh.

 

Nekateri me sprašujete glede urnika svetih maš. Ta je vedno enak. Ob nedeljah ob 9. in 11. uri. Ob ponedeljkih mašujem drugje in v cerkvi svete maše ni. Ob torkih je sveta maša ob 20. uri; ostale dneve pa ob 19. uri. Če je praznik napišem posebno obvestilo.

 

Hvala, ker drug drugega popiramo na poti vere.

 

p. Bogdan Rus

 

8. avgust 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več