Sodelovanje (56)

Velikokrat se sprašujemo, zakaj je tako težko delati in živeti po božjih zakonih. Toda že vprašanje samo skriva zelo lep odgovor.

 

Izkušnja našega življenja nam govori, da novo življenje v Kristusu od nas zahteva veliko napora. Spremeniti moramo celo način, kako dojemamo marsikakšno stvar. Če želimo spremeniti že majhno navado, se to včasih vleče mesece in leta. Težko je. Oblikovati svoje življenje po tem, kaj Bog pričakuje od nas pa je projekt za celo življenje.

 

Toda dobra novica je, da človek kljub svoji zmotljivosti lahko nekaj naredi. Človek je sposoben spremembe in človek lahko dela tisto, kar je Božje, prav, in tako izpolnjuje življenje. Bog pa verjame v človeka in mu daje možnost, da v resnici naredi nekaj bistvenega. To, kar delamo za Boga niso nepomembne stvari. Naša dela spremlja z vso pozornostjo. Veselimo se, da nam je Bog v roko dal tako moč.

 

Pred Božjo previdnostjo torej nismo majhni in izgubljeni – smo del Božjega načrta in sodelavci pri delu odrešenja.

 

56.  Kako človek sodeluje z Božjo previdnostjo?

307-308
323

         Bog daje človeku in tudi zahteva od njega, spoštujoč pri tem seveda njegovo svobodo, da sodeluje z njim s svojimi dejanji, svojimi molitvami in celo s svojim trpljenjem. Bog sam namreč "po svojem blagohotnem načrtu" deluje v človeku, da "hoče in dela" (Flp 2,13).

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več