Škof msgr. Jurij Bizjak o Abrahamu pri sv. Ani.

V četrtek 2. marca ob 17.30 pri sv. Ani gostimo škofa msgr. dr. Jurija Bizjaka. Spregovoril nam bo o Abrahamu in njegovi preizkušnji. Predavanje bo v Monaldovi dvorani.

V letošnjem postnem času se ob četrtkih zbiramo pri sv. Ani, da bi premišljevali berila velikonočne vigilije. Ta sveta maša je središče vseh bogoslužij v letu, saj je to noč v kateri spremljamo Jezusa ob njegovem vstajenju. Poseben del bogoslužja velikonočne vigilije je bogoslužje božje besede, ki ima kar osem beril in evangelij. Ravno božja beseda je tisto spremljanje oz. bedenje ob Gospodu, ki vstaja od mrtvih. Njegovo vstajenje je napovedano že v zgodovini po postavi in prerokih. Kar sedem beril iz stare zaveze kaže na to, kako je izraelsko ljudstvo zorelo za ta dogodek; mi pa lahko zorimo skupaj z njimi.

V prvem predavanju smo poslušali pripoved o stvarjenju. Tokrat bomo poslušali, kako je bil skušan naš oče Abraham. Abrahama upravičeno štejemo za očeta naše vere.

Da imamo možnost prisluhniti tako zelo izkušenemu biblicistu je resnično velika stvar.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na tem predavanju in tudi vseh naslednjih.

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več