God bl. Monalda 2022.

Praznovanje godu bl. Monalda 2022

 

9. novembra se bomo spomnili bl. Monalda Koprskega. Ker je ta dan praznik posvetitve Lateranske bazilike bomo mašo obhajali po tem obrazcu, a se našega blaženega spomnili v besedilih in nagovoru.

Program praznovanja:

17.30 - otvoritev razstave Samostojni! Prirejamo jo v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije.

18.25 - rožni venec in litanije

19.00 - sveta maša. K maši so povabljeni duhovniki z obeh strani meje. Maša bo deloma tudi v italijanskem jeziku. Sodelovali bodo tudi verniki, med njimi člani Frančiškovega svetnega reda z obeh strani meje.

Po maši bo češčenje najsvetejšega, po češčenju pa kratka akademija v čast blaženemu Monaldu.

Po molitvi bo skromni agape.

Dobri Bog je tisti od katerega prihaja vsaka svetost. Bodimo hvaležni Bogu za vse darove, ki jih daje ljudem. Tudi za velike darove duha, ki jih je dal bl. Monaldu.

 

Letos simpozija o bl. Monaldu ne bomo organizirali. V naslednjem letu pa ga bomo pripravili na več ravneh. Na pastoralni, duhovni in znanstveni ravni, načrtujemo, da se bomo dotaknili tudi različnih skupin. Organizacija dogajanja ob bl. Monaldu naj poveže tudi različne starostne skupine. Vabljeni, da se nam po svojih močeh pridružite v letu 2023, letos pa bomo tudi temu namenu namenili molitev.

O bl. Monaldu.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več