Oznanila za 5 nedeljo med letom.

Nedelja je vedno DAN SREČANJA GOSPODOVIH UČENCEV. Naše srečavanje je zaznamovano s preprostostjo. V svetu opazujemo veliko znamenj razkroja medsebojnih odnosov. Odnosi, prepuščeni poljubnim in trenutnim občutjem se sčasoma razkrojijo oz. odmrejo. Zato je pristno življenje Kristusovih učencev resnično znamenje življenja, učilnica večnosti. Kristus s svojim premagovanjem smrti to zmaguje tudi v nas. Zato je nedelja dan pristnih odnosov.

 

HVALA VAM, KER OSTAJATE NA KRATKI NEDELJSKI ŠOLI. V njej poskušam na nevsiljiv način podajati verske resnice. Upam, da vam dajo misliti in vam koristijo v življenju.

 

Nič manj pomembno ni DRUŽABNO SREČANJE, ki je v zimskih mesecih v galeriji. Kako dragoceno je, če pri maši prejmemo darove, jih po maši okrepimo z novim spoznanjem iz katekizma in v družbi bratov in sester naredimo prvi korak k uresničitvi tega, kar smo prejeli. Gre samo za 5 minut. Lepo je, če si damo spodbudo za teden, ki je pred nami.

 

V torek zvečer bomo imeli ob 19. uri POBOŽNOST K SV. ANTONU, spokorno bogoslužje in priložnost za spoved. Ob 20. uri bo sveta maša.

 

V petek, 12. februarja bomo imeli SREČANJE FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Po maši se bomo zbrali v Monaldovi dvorani.

 

Lurška Lurška Mati Božja je tudi SVETOVNI DAN BOLNIKOV. 11. februarja bomo tako pri sveti maši obhajali mašo v Marijin spomin, med mašo bo mogoče prejeti bolniško maziljenje. Po maši se bomo zbrali kot vsako soboto za oltarjem (vstop skozi zakristijo). Molili bomo večernice in zapeli sv. Ani.

 

 V naslednjem tednu (15. 2.) bo naslednje srečanje biblične šole Euangelii Gaudium. Upajmo, da se bomo srečali in se lahko spodbujali k spoštovanju in poslušanju božje besede.

 

Bliža se PEPELNICA IN POSTNI ČAS. Vabim vas, da že sedaj razmislite, kako boste preživeli ta čas milosti. Pri nas bomo posebej spodbudili akcijo 40. dni brez alkohola in se tudi medsebojno spodbujali. V postnem času bomo imeli nekaj gostov. Vabim vas, da svoj osebni duhovni program soočite z našim skupnim načrtom.

 

Vrh vsega praznovanja velike noči je VELIKONOČNA VIGILIJA. Na to sveto bogoslužje se bomo pripravljali skozi ves postni čas. V ta namen bomo imeli več srečanj in duhovnih obnov.

 

Hvala vam za DAROVE ZA SVETE MAŠE. Zelo sem vam hvaležen, ker darujete. Hvaležen vam bom za darovanje še vnaprej.

 

Kdor bi si želel ob nedeljah PARKIRATI NA NAŠEM PARKIRIŠČU naj se oglasi pri meni ali mi napiše sporočilo.

 

POLIPTIH CIME DE CONEGLIANA je dobil mesto, ki ga je imel takrat, ko je bil ustvarjen. Tako ga boste lahko še bolj občudovali. Naj tudi ta stvaritev pomaga k utrditvi naše vere in k pobožnosti do sv. Ane.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več