Oznanila za 4. nedeljo med letom 2024.

Če je naše življenje danes velikokrat preveč površinsko, pa je nedelja dan, ko želimo življenje “srečati”. To pomeni, da nedeljo, ki je dan praznovanja, živimo tako, da bomo z veseljem živeli vsak trenutek tega dne. Ko praznujemo nedeljo, ki je zaradi JEZUSOVEGA VSTAJENJA DAN ŽIVLJENJA, lahko življenju damo tisto težo, ki si jo zasluži. Bodimo pozorni na trenutke nedelje in tako pozornost ohranimo tudi čez teden.

 

Po maši bo KATEHEZA IN SREČANJE. Vsebina kateheza je v vprašanju, v čem obstaja človekov prvi greh. To vprašanje je postavljeno v 75. točki katekizma. Po katehezi vas vabim v galerijo, kjer bomo ob kavi in čaju lahko poklepetali. Čudovito je, če si damo kakšno spodbudo za med tednom. Morda premislimo, kakšno spodbudo bi dal to nedeljo jaz drugim?

 

V torek je ob 19. uri bo POBOŽNOST V ČAST SV. ANTONU PADOVANSKEMU. Pri tej pobožnosti prebiramo zgodbe iz svetnikovega življenja in poskušamo razumeti, kako lahko v našem življenju začutimo njegov pomemben zgled. Lepo bi bilo, če bi k tej pobožnosti privabili tudi uboge. Vesel bom, če ste pripravljeni sodelovati pri tem. Po pobožnosti bo spokorno bogoslužje. Morda je razumevanje zakramenta svete spovedi tisto, kar danes v veri močno potrebujemo. Po spokornem bogoslužju lahko prejmete zakrament svete spovedi, se udeležite češčenja najsvetejšega in ob 20. uri svete maše. Tudi tokrat bo le malo študentov. Molimo zanje in za izpite, ki jih imajo. Mladi vsake dobe so močno potrebni molitve.

 

V petek je PRAZNIK GOSPODOVEGA DAROVANJA ALI SVEČNICA. Obenem pa je to dan posvečenega življenje – dan redovnikov. V Kopru smo prisotni samo še Frančiškani. Ob nas posvečeno življenje živijo člani Frančiškovega svetnega reda. Vsi vabljeni, da se ta petek zberemo in praznujemo ta lepi praznik.

 

Na praznik svečnice se bomo poslovili tudi od JASLIC. Do takrat lahko še prejmete popolni odpustek, če molite pred našimi jaslicami. Hvala za vse milosti, ki so bile podeljene pred jaslicami v tem letu.

 

Po maši bo MOLITEV ZA DOMOVINO. Zvrstile se bodo različne skupine. Zadnja ura molitve bo v tišini. Poskušali bomo doživeti tiho bližino najsvetejšega. Najsvetejše je Bog. On nam govori in nas blagoslavlja.

 

V naši cerkvi imamo pred vsako tedensko sveto mašo IZPOSTAVLJENO NAJSVETEJŠE. To je velik dar. Zelo pomembno je, da najsvetejše počastimo tudi s svojo držo. Tihota in molitev na kolenih sta lep izraz pobožnosti. Vsekakor hodimo po cerkvi samo toliko, kolikor je najbolj nujno. Ohranjamo čim večjo zbranost. Naše cerkve se odlikujejo po tem, da so to prebivališča najsvetejšega Boga.

 

V naši je veliko bralcev. Upam, da se še kdo opogumi in sprejme to službo. Bralec je izjemno pomembna služba. BRALEC SE ŽE DOMA PRIPRAVI NA BRANJE. Nekatera berila imajo zapletene izraze in vsebujejo nam nenavadna imena. Nanje se je treba dobro pripraviti. Posredovati Božjo besedo tako razločno, da bo našla pot do ušes in src vseh v cerkvi, je velika odgovornost.

Hvala vsem, ki ste se trudili, da je nedelja SVETEGA PISMA Z GREGORJEM ČUŠINOM potekala tako lepo in je bil program zelo bogat. Prejeli smo nekaj darov za katere se zahvaljujem. Največji dar pa ste vsi, ki ste se odločili priti, se vnaprej prijavili in predvsem tisti, ker ste prisluhnili programu in dovolili, da vas je nagovoril. Zato smo tukaj, to je smisel našega zbiranja pri sveti Ani.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Vsak dar, ki ga namenite je dragocena spodbuda za naše delo. Tudi darovi za svete maše so znamenje zvestobe. Hvala, ker jih načrtujete tudi dalj časa vnaprej.

 

Izjemno pomembno je, da smo povezani preko obvestil. Vesel bom, če jih boste lahko prebirali in se nanje odzivali. Vsak teden lahko obiščete spletno stran WWW.PRISVETIANI.SI in izveste čim več novega. Hvala – takšna pozornosti je veliko dobro delo za našo skupnost. 

 

Hvala, da skupaj oblikujemo skupnost vere.

 

p. Bogdan Rus

27. 1. 2024.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več