Oznanila za 27. nedeljo med letom, 2022 – C

Oznanila za 27. nedeljo med letom C.

2. oktober 2022

 

Nedelja je tisti dan, ko svoji VERI DAMO PONOVNO PRILOŽNOST – priložnost, da postane živa. Ravno naše nedeljsko srečanje ob mizi božje besede in evharističnega kruha je velika podpora pri tem prizadevanju. Zato je pomembno, da so tudi naša nedeljska bogoslužja in srečevanje po bogoslužju taka, da izžarevajo življenje. Jezusovo vstajenje ni samo simbol, tudi ne samo dogodek. Jezusovo vstajenje je način Kristjanovega življenja in brez tega ni nedelje.

 

V ponedeljek, 3. 10. zvečer bomo obhajali TRANSITUS, to je SPOMIN SMRTI sv. očeta Frančiška. To ni poveličevanje osebe nekega svetnika, kakor ob smrti poveličujemo velikaše tega sveta. To je slava Bogu, ker je sv. Frančiška tako zelo obdaril s svetostjo. Obred Transitusa bomo obhajali ob 19. uri. Pri obredu bodo sodelovali člani Frančiškovega svetnega reda, ki se zberejo v Monaldovi dvorani ob 18.00 uri.

 

V torek, 4. oktobra je SLOVESNI PRAZNIK SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA. Ker naša cerkev pripada Frančiškovi karizmi, je ta dan še posebej slovesen. Ob 12.30 se bomo zbrali s člani OFS in molili kratko molitev (srečamo se v atriju), potem pa bomo imeli slovesno kosilo.

Ob 17. uri bo BLAGOSLOV ŽIVALI NA NAŠEM VRTU. Vabljeni, da pripeljete svoje domače živalice. Morda povabite koga, ki bi sicer ne vedel za to priložnost. Odprto za vse!

Ob 18.25 - rožni venec

19.00 - slovesna sveta maša.

 

Ta PETEK JE PRVI V MESECU. Kljub temu, da je ta dan navadno posvečen Jezusovemu srcu, pa bomo obhajali god ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE, Mariji bomo posvetili tudi svoje molitve. Po maši pa bomo molili za našo domovino. Program je nekoliko spremenjen. Molili bomo v cerkvi. Najsvetejše bomo izpostavili po sveti maši. Molili bomo rožni venec, nekaj časa bo vodeno češčenje v tišini, pa tudi druge oblike molitve. Molitev bomo zaključili ob polnoči. Razpored bomo objavili na spletni strani in oglasni deski. Vabljeni!

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Na oglasni deski lahko spremljate, koliko ste darovali po posameznih namenih. Hvala za vašo skrb za skupnost.

 

VESEL BOM DAROV ZA SVETE MAŠE. Ker pišem oznanila en teden vnaprej je dobro, da imam te tedne tudi že izpolnjene. Darujmo za pokojne, pa tudi po drugih namenih! Če ne dobite ravno tistega datuma, ki ga želite, ne skrbite: vsak dan mašujem po vseh namenih.

 

MED NAS SO PRIŠLI ŠTUDENTJE. Ne pozabimo jih vključiti v naše molitve, saj so oni dragocen dar v naši hiši. Njihova pot ni lahka, saj bodo sledili tudi programu te ustanove. Spremljajmo jih v molitvi.

 

PO SVETI MAŠI JE KATEHEZA IN DRUŽENJE. Trudim se, da je kateheza resnično kratka, druženje pa traja samo 5 minut (ne zamerite, če vas potem naganjam domov). To je zato, ker hočem poudariti, da se nedeljsko bogoslužje nadaljuje tudi pri vas doma.

 

MASKA IN DRUGI UKREPI so po izbiri. Sam se odločam, da nosim masko. Maska ni obvezna. Spodbujam k razkuževanju rok. Obhajilo je na oba načina, ki sta enakovredna, v tem jesenskem obdobju pa spodbujam obhajanju na roko. Ne glede na način – obhajilo sprejemamo z veliko spoštljivostjo!

 

SMO V MESECU ROŽNEGA VENCA. Hvala tistim, ki tako zvesto rožni venec molite v cerkvi. Nič manj pa ni z milostmi obdarjena molitev doma. Če vaša družina ni navajena moliti rožnega venca, nič hudega. Molite najprej vsak večer en očenaš, eno zdravamarijo in eno slava Očetu. Sčasoma to lahko preraste v desetko, kmalu v cel rožni venec. Vredno je poskusiti!

 

p. Bogdan RUS

2. oktober 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več