Oznanila za nedeljo Svete Trojice 2024.

V nedeljo praznujemo praznik vere, saj naša vera temelji na MOČI JEZUSOVEGA VSTAJENJA. Ko se zberemo in slavimo Boga je to prvi korak. Ob tem koraku spoznamo, da nam Bog kaže pot naprej. Ko milosti nedeljskega bogoslužja med tednom prinašamo v medsebojne odnose, naša vera dobi nove podobe Jezusovega življenja v nas.

 

Kateheza današnje nedelje nam bo spregovorila O KRISTUSU, KI JE PRAVI BOG IN PRAVI ČLOVEK (87).

 

Pri sveti maši ob 11. URI BO PEL PEVSKI ZBOR. Hvaležni smo jim, da bodo danes z nami in nas razveselili s svojim petjem. Naj lepota bogoslužja okrepi našo vero.

 

Še vedno je odprta razstava MACESNOVA GORICA - SLOVENSKI KATIN. Lahko si jo ogledate še do 2. junija. Razstava je odprta od 8. do 20. ure.

 

HVALA VAM ZA VAŠE PETJE. Veseli se, ker se vsake toliko časa opogumimo in zapojemo res glasno. Dragocenost ljudskega petja je v tem, ker petje in drugo sodelovanje pokaže, da je bogoslužje lep dialog med Bogom in ljudmi.

 

Dva ponedeljka smo imeli posebne razloge, da je bila maša zvečer. Ta ponedeljek se ponovno vrnemo na stari urnik, ko maše ni.

 

V torek bomo ob 19. uri počastili dobrega Boga za darove, ki jih je dal svetemu Antonu. Ker se BLIŽA PRAZNIK SVETEGA ANTONA je še toliko večji razlog za to, da ob premišljevanju življenjepisa svetega Antona premišljujemo njegovo duhovno podobo.

Po pobožnosti bo kratko spokorno bogoslužje, v katerem se bomo pripravili na prejem zakramenta sprave, nato bo tiho češčenje najsvetejšega in ob 20. uri sveta maša, ki jo pripravljajo študentje, vabljeni pa smo vsi. Posebej vabimo za molitev za študente, ki vstopajo v izpitno obdobje.

 

V četrtek je izjemno pomemben dan, saj je zapovedan slovesni praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI. Da je praznik zapovedan pomeni, da se gotovo udeležimo svete maše. Naj pa nas k sveti maši ne vodi obveznost, ampak ljubezen do evharistije, ki je čista podoba Boga v današnjem času. Pri sveti maši bomo počastili sveto evharistijo, in v procesiji dali blagoslov na vse štiri strani neba, ter tako molili za ves svet. Prosimo, prinesite rožne lističe, da bomo tudi s to lepo navado pokazali ljubezen do evharistije. Ob 18.25 bo rožni venec, ob 19. uri sveta maša s procesijo.

 

V petek je zadnji dan marijinega meseca Maja in PRAZNIK OBISKANJA DEVICE MARIJE. Vabljeni, da počastimo Marijo in se zahvalimo za milosti, ki smo jih prejeli v njenem mesecu maju.

 

V soboto bomo zvečer obhajali sveto mašo, po maši pa bodo nedeljske večernice in pesem k sveti Ani. POČASTIMO NAŠO ZAVETNICO, da bomo vedno bolj vedeli, kako nas združuje v službi Bogu.

 

Naslednja nedelja je 9. nedelja med letom. OKREPIMO SVOJO VERO predvsem s tem, da bo nedelja vse bolj postajala prvi dan našega tedna.

 

Hvala vam za LEPO BRANJE PRI SVETIH MAŠAH. Branje je gotovo eno najpomembnejših dejanj pri maši, saj je podeljevanje božje besede bistveni del našega skupnega zbiranja. Naj bo branje, glasno, razločno in pomensko ustrezno. Vesel sem, da se v naši cerkvi trudimo za to. Vabimo še koga, da se pridruži skupini bralcev.

 

Skozi vse praznike in vse lepo smo DELEŽNI ČUDOVITE OKRASITVE Z ROŽAMI. Ne samo, da je vedno lepo; vedno znova je tudi kaj novega na naših oltarjih in ob oltarjih. Za to velika in iskrena hvala!

 

MOLIMO ZA NAŠE MINISTRANTE, ki prihajajo in se trudijo, da bi lahko pomagali pri strežbi Jezusu. Tako služenje včasih jemljemo za samoumevno. Toda to so dragoceni koraki vere, ki pomagajo, da bi bilo naše bogoslužje vedno lepše in dragocenejše.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Posebej za darove za svete maše. Prav vsak vaš dar mi veliko pomeni, saj ni samo denar, ampak predvsem izraz dobre volje, da skupaj živimo in slavimo živega Boga. Ta teden so termini zapolnjeni, potem pa je spet veliko prostih terminov. Vesel bom, če se lahko oglasite toliko prej, da bom lahko mašne namene pravočasno vpisal v seznam.

 

Vabim vas, da redno spremljate SPLETNO STRAN IN TUDI KOLEDAR na njej, ki ga redno posodabljamo.

 

SREČANJE DRUŽIN SLOVENSKE ISTRE »ROMARJI UPANJA« v nedeljo 26. maja popoldne V KOPRU PRI SVETEM MARKU. Okvirni program: 15.30 zbiranje in molitev za družine, 16.00 sveta maša, ministranti povabljeni k ministriranju. Pri maši sodeluje zakonska skupina Sv. Marko. Prepevajo pevci iz Šmarij in Izole. 17.00 pričevanje zakonskega para Štern iz Kokrce.

 

Pripravljamo se na praznovanje 1500 LETNICE PRIHODA SV. NAZARIJA V KOPER. Vabljeni, da se udeležujemo dogodkov, ki so povezani s tem. V nedeljo 16. 6. se bomo skupaj udeležili svete maše v stolnici. Takrat pri sveti Ani ne bo svete maše: zbrali se bomo v stolnici, ki je mati cerkva naše škofije.

 

Hvala vam za to, da skupaj rastemo v veri.

 

p. Bogdan Rus

26. maj 2024


 

EVHARISTIČNA DARITEV

PRI SV. ANI

 

SVETE MAŠE

NEDELJA, 26. maj

 

9.00 – ZA + MARIJO IN EMILA UGRIN

 

11.00 – ZA + MARIJO MATAIJA (DAR DRUŽINE JURAK)

 

PONEDELJEK, 27. maj

 

PO NAMENU (3)

 

TOREK, 28. maj

 

20.00 – ZA + DOLORES MAUČEC

 

SREDA, 29. maj

 

19.00 – ZA EDINOST V CERKVI IN TRDNOST VERE

 

ČETRTEK, 30. maj

 

19.00 – ZA OZDRAVLJENJE DOROTEJE

 

PETEK, 31. maj

 

19.00 – ZA + LUCIJANA GAZIČA, KRISTINO PUCER, VIKTORJA PUCER IN VSE + SORODNIKE

 

SOBOTA, 1. junij

 

19.00 – ZA ZDRAVJE IN OSVOBODITEV

 

NEDELJA, 2. junij

 

9.00 – ZA + MARIJO KOZLOVIČ

 

11.00 – ZA + MIODRAGA JURIŠIČA

 

 

Frančiškanski samostan sv. Ane Koper

Destradijev trg 10A

SI-6000 Koper

 

Telefon: 05/9073470, fax: 05/9073475

Splet: www.prisvetiani.si

https://www.facebook.com/svetaanakoper/

Če opazite na seznamu kakšno napako, nam to prosim čim prej sporočite. Hvala!

 

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več