Oznanila za 5. velikonočno nedeljo 2023.

Jezusa smo pred štirimi tedni slavili kot od mrtvih vstalega. Danes pa nam on pravi, da je vstal za to, da bi bili mi pot po kateri se lahko dvigamo v nebesa. Če nam bodo nedelje resnično PRAZNIK GOSPODOVEGA VSTAJENJA, bodo nedelje kot koraki na poti v večnost.

 

Tudi to nedeljo vabim na NEDELJSKO ŠOLO. Najprej bo kateheza o tem, kaj je osrednje v naši veri. Potem se bomo srečali v atriju. Ker je končno nastopilo toplejše vreme, se bomo srečali na hodniku atrija. Hvala vsem, ki kaj malega prispevate za pogostitev, ki je vsako nedeljo.

 

Ko je sveta maša, vas vabimo k ŠMARNICAM. Letos pri šmarnicah beremo zgodbe o Filipu Trčelju, ki je bil slovenski mučenec. Na koncu maše tudi zapojemo litanije Matere božje. Kot dopolnitev zgodbe o mučencu Filipu Trčelju vabim k branju knjige Alojza Rebule: Nokturno za Primorsko.

 

V ponedeljek vas vabimo na predavanje dr. Jožeta Dežmana. Predavanje nosi naslov SLOVENSKA VERSKA VOJNA. Lepo je, če imamo možnost premišljevati o tem, kaj se dogaja v družbi v kateri živimo in o njeni zgodovini. Vabljeni.

 

V torek bo ob 19. uri bo POBOŽNOST V ČAST SV. ANTONU PADOVANSKEMU. Po pobožnosti bo kratko spokorno bogoslužje in možnost za spoved. Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo pripravljajo študentje, vabljeni pa prav vsi. 

 

V petek bom od 17.30 naprej na NA VOLJO ZA SPOVED. Zelo sem vesel, kadar se lahko srečamo pri zakramentu sprave. Za to je prav, da imamo vse pripomočke, ki pripomorejo k temu. Priprava na spoved je eden od njih. Ta dan praznuje sv. Leopold Bogdan Mandić. Naj nam izprosi dobro prejemanje zakramenta spovedi.

 

V soboto zvečer vabljeni k večerni maši ob 19. uri, po maši pa k POBOŽNOSTI V ČAST SV. ANI. Najprej pridemo skozi zakristijo v starodavne korne klopi, kjer molimo nedeljske večernice, potem pa odidemo v procesijo po samostanskem atriju, kjer prepevamo v čast sv. Ani. Naj nas ta pobožnost še bolj poveže v veri.

 

Vesel bom ODZIVA, PROŠNJE, POBUDE za to, da bi še okrepili naše življenje v veri. Morda je za ta priložnost po srečanju, ki ga imamo po sveti maši.

 

Kakor vidite, se nam približuje OBNOVA CERKVENE FASADE. Prosim za pazljivost pri vhodu v cerkev. Varnost na vhodu bomo še bolj okrepili. Hvala vam, ker darujete, da lahko delamo vsaj najpotrebnejše stvari.

 

Hvaležni smo za obisk ŽUPANA IN DIREKTORICE. Izrazili smo jima hvaležnost za naklonjenost mesta do nas in ju seznanili z našimi prizadevanji ter težavami. Veseli smo naklonjenosti, ki jo čutita oba mestna funkcionarja do nas. Zdi se mi dobro, da tudi za naše uradnike na mestni upravi molimo.

 

Spremljajte KOLEDAR IN DRUGE NOVICE NA SPLETNI STRANI. Čim bolj sproti želimo objavljati vse novice, ki jih potrebujemo za to, da bi okrepili svoje medsebojno življenje. Lepo bi bilo, če bi vsakdo od nas oznanjal Kristusa.

 

Tudi v naši cerkvi se pripravljamo na FORUM ZA DIALOG IN MIR NA BALKANU. To srečanje je zelo pomembno, saj gradi temelje sobivanja. Vesel bom, če bomo lahko za ta pomembni dogodek molili in podprli tiste, ki se trudijo pri organizaciji.

 

Zadnji dogodki v Srbiji, ki niso bili osamljen primer, ampak so bili pravi PLAZ NASILJA, nam kličejo, da bi kot kristjani v svojem srcu krepili svojo duhovno stavbo. Kolikor bo duhovnega bogastva, ki izvira iz resničnega odnosa do Jezusa Kristusa, toliko manj bo možnosti, da se v naši okolici kaj podobnega zgodi.

 

Hvala vsem, ki prispevate SVOJ ČAS IN MOČI, da je naša cerkev oskrbljena in lepa.

 

Živimo skupaj v veri v Kristusa!

 

p. Bogdan Rus

7. maj 2023

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več