Oznanila za 11. nedeljo med letom 2023.

V nedeljo damo izključen prostor tistemu, kar je najpomembnejše v nas. JEZUSOVO VSTAJENJE JE TEMELJ NAŠEGA ŽIVLJENJA. To resnico praznujemo v nedeljo in jo želimo ponotranjiti. Ni je mogoče razumeti na hitro. Mogoče jo je le razumeti tako, da živimo z Gospodom. Temu pa je namenjena nedelja.

 

Na 11. nedeljo, 18. junija 2023 v cerkvi svete Ane ne bo maše. To pa niti najmanj ne pomeni, da naše občestvo ne bo obhajalo svete maše. NAŠA MAŠA BO OB 10. URI V STOLNICI. Daroval jo bo Pietro Parolin, državni tajnik svetega sedeža in papežev poslanec. Prisluhnimo mu. Lepa priložnost za nov korak v veri! Somaševal bom tudi kot predstavnik našega občestva.

 

V torek se bomo zbrali ob 19. uri in molili pri POBOŽNOSTI SV. ANTONA PADOVANSKEGA. Nato bomo imeli SPOKORNO BOGOSLUŽJE. Ob 20. uri je sveta maša, ki v tem šolskem letu zadnjič pripravljajo študentje. Vabljeni smo vsi. Tudi druge torke bo maša ob 20. uri. Oblikujmo jo s srcem.

 

V petek bo maša v počastitev dneva državnosti. MAŠA ZA DOMOVINO bo v naši cerkvi ob 19. uri. Čeprav so dali pobudo za to mašo v stranki SDS, pa so povabljeni k tej maši vsi, ki imajo radi našo domovino. Lepo bi bilo, če bi prišli tudi člani drugih strank, saj je Cerkev dom za vse.

 

V SOBOTO je praznik rojstva JANEZA KRSTNIKA. Ta dan bomo obhajali slovesno. Pri večerni maši bomo zapeli slavo in počasitili GOSPODA. Po maši bomo večer posvetili sveti Ani. Molili bomo večernice in v procesiji z lučkami počastili našo zavetnico.

 

Naslednja nedelja je 12. nedelja med letom. Zbrali se bomo pri mašah kot običajno. Upam, da bomo lahko pri kavi PODELILI KAKŠEN SPOMIN na kardinalovo mašo te nedelje.

 

Če bi želeli med tednom kakšen DUHOVNI POGOVOR ALI SPOVED sem vam na voljo. Pokličite po telefonu.

 

Nekaj vas je zaprosilo za PARKIRANJE NA NAŠEM DVORIŠČU. Prosim, oglasite se po sveti maši. Parkirajte tam, kjer ni rezervirano že za druge.

 

Vsake toliko časa pristopi do mene kdo in mi pripoveduje ZANIMIVE ZGODBE O PRETEKLOSTI. O zaporu, ki je bil v tej stavbi; o p. Atanaziju, ki je deloval tukaj, in o drugih pomembnih trenutkih zgodovine. Zelo bom hvaležen, če boste lahko kakšne podatke preverili in zapisali ter mi jih izročili, saj je vse to zelo dragoceno.

 

Hvala, ker z darovi podpirate DELO NAŠE SKUPNOSTI. Koliko darov se je zbralo lahko vedno spremljate na oglasni deski.

 

Pred nami so počitnice, dopusti. Lepo bi bilo, če bi v tem času prebrali kakšno DUHOVNO KNJIGO ali pa drugače okrepili svojo vero. Zelo vam bom hvaležen tudi, če boste lahko dali kakšno pobudo za naše skupno srečanje. V časih v katerih smo je edina pot to, da iz dneva v dan postajamo vse bolj odločeni in prepričani kristjani, ki vemo, kdo nas je poklical. Temu služijo naše kateheze, molitev, branje, pogovori in drugi pripomočki, ki jih priporoča Cerkev.


 

Koper, 18. junij 2023

 

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več