Osrednje 44.

Zdi se kot navada a to ni. Ko se pokrižamo izrečemo v resnici najpomembnejše besede naše vere. Ko izrečemo besede “v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha” (Mt 28,19) povemo, kdo stoji za našo vero. To ni neka ideja ali nek premeten način bivanja, ki nam bo dal možnost živeti in premagovati druge. To je Naš Bog, Oče, Sin in Sveti Duh, ki so sveta trojica. Oni so, osebno z nami v naši veri in nas v naši veri spremljajo.

 

Zato velikokrat na dan ponavljamo te besede, ker bi radi, da nam pride v zavest predanost živemu Bogu, ki nas v našem življenju spremlja in nas opogumlja.

 

V življenju je tako, da živimo neko povprečno življenje, vsake toliko časa pa se spomnimo česa velikega ali pa se nekaj pomembnega ali velikega zgodi. V veri v Jezusa Kristusa pa se prav nenehno obračamo na osrednjo skrivnost tega, kar živimo in verujemo. V veri je lahko vsak dan praznik.
 

44. Katera je osrednja skrivnost vere in krščanskega življenja?

232-236
261

         Osrednja skrivnost vere in krščanskega življenja je skrivnost presvete Trojice. Kristjani so krščeni v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več