Oznanila za 6. nedeljo med letom, 2023.

Nedelja je dan, KO SLAVIMO JEZUSOVO ZMAGO NAD SMRTJO. Velikokrat se nam zdi v življenju marsikaj brezizhodno. Toda Jezus nas jemlje za sodelavce in nas vedno uvaja v vso resnico. Tako nam pokaže pot naprej. Ko se ob nedeljah zbiramo pri bogoslužju, izkušamo lepoto Božje bližine in zmagoslavje življenja na vseh ravneh. Bodimo si v oporo v tem iskanju.

 

NEDELJSKA ŠOLA je lep način, kako skupaj napredujemo v verskem znanju. Vsakič se trudim, da podam en košček pomembnega spoznanja v veri. Namerno sledim vsebini katekizma.

 

Kako lepo je, ko si na DRUŽABNEM SREČANJU PO MAŠI znamo izreči kakšno spodbudo za življenje med tednom. Hvala vam, ker je tega vse več.

 

V torek zvečer bomo imeli ob 19. uri POBOŽNOST K SV. ANTONU, spokorno bogoslužje in priložnost za spoved. Ob 20. uri bo sveta maša.

 

V sredo, 15. februarja ob 17.30 (bodimo nekaj minut prej) se srečamo v Monaldovi dvorani, kjer bomo po spletu spremljali BIBLIČNO ŠOLO EVANGELII GAUDIUM. Ob poslušanju dobrih predavanj bomo lahko oblikovali tudi svojo skupino. Predavanja trajajo do 18.30. 

 

Bliža se PEPELNICA IN POSTNI ČAS. Vabim vas, da že sedaj razmislite, kako boste preživeli ta čas milosti. Pri nas bomo posebej spodbudili akcijo 40. dni brez alkohola in se tudi medsebojno spodbujali. V postnem času bomo imeli nekaj gostov. Vabim vas, da svoj osebni duhovni program soočite z našim skupnim načrtom.

 

Vrh vsega praznovanja velike noči je VELIKONOČNA VIGILIJA. Na to sveto bogoslužje se bomo pripravljali skozi ves postni čas. V ta namen bomo imeli več srečanj in duhovnih obnov. Srečanja bodo v četrtek ob 17.30.

 

Hvala vam za DAROVE ZA SVETE MAŠE. Zelo sem vam hvaležen, ker darujete. Hvaležen vam bom za darovanje še vnaprej.

 

Kdor bi si želel ob nedeljah PARKIRATI NA NAŠEM PARKIRIŠČU naj se oglasi pri meni ali mi napiše sporočilo.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več