Oznanila za nedeljo Kristusa Kralja 2022

Oznanila za 34. nedeljo, Nedeljo Kristusa Kralja

 

Nedelja je dan vstajenja tudi za to, ker PRINAŠA ŽIVLJENJE. Ko praznujemo nedeljo dajemo prostor Svetemu Duhu, ki deluje v nas, da okrepi našega duha. Molitev ni stran vržen čas. Je čas, ko dam spoštovanju do sebe in bratov in sester prednost pred vsemi drugimi opravili. Gotovo smo smo že kdaj doživeli, da nam nekaj ni šlo in smo se ustavili in premislili, pa je potem delo steklo. Nedelja je tak postanek in premislek. Nedelja pa ni samo premislek o enem delu ampak o vsem, kar živimo, je krepitev vsega našega življenja. Zato je prav, da ni nedelja omejena samo na sveto mašo. Je prav, da na različne načine praznujemo cel dan.

 

Danes je NEDELJA KRISTUSA KRALJA. Podoba Kristusa kot kralja je znana v Svetem pismu. Cerkev se na ta dan spominja, da je Kristus tisti na katerega SE LAHKO ZANESEMO. Ob tem prazniku se tudi ZAHVALIMO ZA VSE LETO.

 

Po maši vas vabim na NEDELJSKO ŠOLO IN POGOVOR OB KAVI. Danes bom spregovoril o Razumu in veri.

 

V TOREK IN PETEK JE PRILOŽNOST ZA SPOVED. Gotovo lahko pridete tudi druge dni, a ta dva dneva sta priložnost, da se na spoved pripravimo skupaj in si zanjo vzamemo več časa. V torek bomo imeli po pobožnosti k sv. Antonu (ob 19) spokorno bogoslužje, v petek pa ob 18. uri. Spokorno bogoslužje nam pomaga k pripravi na spoved in okrepi podobo Boga kot usmiljenega očeta.

 

Vsako soboto POČASTIMO DEVICO MARIJO, SV. ANO IN NJENEGA MOŽA. Po maši imamo večernice, ki nas spomnijo, da se pripravljamo na nedeljo, potem pa zapojemo še k sv. Ani. Vabljeni, da po maši skozi kapelo sv. Antona in zakristijo pristopite na samostanski kor. Naslednjo nedeljo je še poseben večer, saj je predvečer 1. adventne nedelje. Na ta večer nas je že papež Benedikt spodbudil, da bi se spomnili na otroke, ki rastejo v telesih svojih mater - molitev za življenje.

 

Pripravljamo se na ZORNICE. Te bodo vsak dan razen nedelje. Maša bo ob 6.30. Pri zornicah bomo premišljevali o naši pripravi na praznik Gospodovega rojstva. Prve zornice bodo v ponedeljek 28. 11. 2022. Vabim prostovoljce, da bi priskočili na pomoč pri pripravi. 

p. Bogdan Rus, 20. november 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več