Oznanila za 7. velikonočno nedeljo 2023.

Jezusovo vstajenje ostaja osrednji dogodek zgodovine in našega osebnega življenja. To je velik dogodek, ki nam pomaga živeti drugače. Ko praznujemo nedeljo, postajamo CERKEV, KI JO JE JEZUS SKLICAL. Pomislimo, kako lahko nedelja postane vzorec vsega našega tedna.

 

Ta nedelja je NEDELJA SREDSTEV DRUŽBENEGA OBVEŠČANJA. V času, ko je pretok novic postal zelo hiter, se je povečala odgovornost tega, kakšne novice pošiljamo v svet. Ne bo odveč, če bomo za novinarje molili, z naročnino in nakupom podpirali tiste časopise, ki širijo resnico in zavračali to, kar širi polresnico ali navaja k plahkosti življenja.

 

V soboto smo vstopili v BINKOŠTNO DEVETDNEVNICO. Ta čas nas pripravlja, da bomo praznik SVETEGA DUHA doživeli vse bolj milostno. Pri mašah bomo molili v čast Svetemu Duhu.

 

Po sveti maši vas vabim na NEDELJSKO ŠOLO. Prvi del bo kateheza, drugi del pa srečanje ob klepetu. Lepo vas je srečevati in si izmenjati kakšno spodbudo. Včasih si povemo, kaj nas v naslednjem tednu skrbi. Lepo je, če si damo besede podpore!

 

Kar nekaj vas je izrazilo prošnjo, da bi PARKIRALI PRI NAS. Na žalost rešitev ni ravno lahka. Vsekakor bomo naredili, kar bo v naši moči.

 

V torek ob 19. uri bomo obhajali pobožnost v čast sv. Antonu. Potem bo spokorno bogoslužje. Poskušajmo prihajati k SPOVEDI OB TORKIH IN PETKIH. Ob 20. uri bo sveta maša pri kateri bodo sodelovali študentje, povabljeni vsi, predvsem mladi.

 

V sredo, 24. maja, obhajamo PRAZNIK MARIJE POMAGAJ. Marija pomočnica je prisotna podoba naših svetišč. Posebej pa jo častimo v SLOVENSKEM NARODNEM SVETIŠČU NA BREZJAH. Poleg izjemnega duhovnega izročila nas ta Marijina podoba povezuje kot narod. Praznujemo ta dan z veseljem.

 

V petek je ponovno SPOVEDNI DAN. Od 17.30 naprej bom na voljo za spoved, in sicer do maše. Vzemimo si čas za dobro in temeljito spoved. Zelo dobro je temeljito spoved opraviti dvakrat na leto, ob intenzivnih trenutkih življenja morda tudi pogosteje.

 

Sobotna POBOŽNOST K SVETI ANI se dobro krepi. Zasnovana je tako, da je v njej pristna duhovnost molitve psalmov in premišljevanje vloge svete Ane v Cerkvi. Vabljeni, da se nam v soboto zvečer pridružite.

 

V tem tednu bomo pred PROČELJE POSTAVILI ODER, ki bo služil kot zaščito pred padanjem ometa. Iščemo rešitev za nastalo situacijo, a so ogromni stroški res velik zalogaj. Čeprav to občestvo ne more nositi vsega bremena, bomo vaših darov zelo veseli.

 

V mesecu juniju bomo obhajal DNEVE DIALOGA MED KULTURAMI ZA MIR NA BALKANU. Ta pobuda nam zares lahko okrepi vero. Izhaja namreč iz misli, da naj se naša vera krepi in uresničuje v vsakdanjem življenju.

 

PETJE IN DRUGO SODELOVANJE PRI MAŠI je veliko bogastvo našega občestva. Če bomo lahko še bolj zavzeto peli, se usposabljali za branje beril in prošenj, dali še pobudo za druge vrste sodelovanja pri maši, bomo zares okrepili naše občestvo. Bogoslužje je velik dar, pri katerem imamo lahko tudi mi svoj delež.

 

MOLITEV ZA SINODO. Sreda 31. maja bo poseben dan sinode, ki trenutno poteka v celotni cerkvi. Pridružimo se tej pobudi, ki je življenjsko pomembna za nas. Podrobnosti glede praznovanja bomo spremljali v škofijskih obvestilih.

 

Hvala vam, ker skupaj hodimo po poti vere!

 

p. Bogdan Rus

21. maj 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več