Oznanila za 9. nedeljo med letom 2024.

Oznanila za 9. nedeljo med letom 2024.

 

Današnja božja beseda nam govori o POMEMBNOSTI GOSPODOVEGA DNE. Že to ima zelo velik pomen za naše življenje. Še veliko večji pomen ima dan vstajenja, nedelja, ki je utemeljena na Gospodovem vstajenju. Slava življenju v nedelji je za naše življenje v veri neprecenljive vrednosti.

 

Po sveti maši bo kateheza. PRI KATEHEZI BOMO ŠE BOLJ POGLOBLJENO PREMIŠLJEVALI o tem, kaj pomeni, da je Jezus pravi Bog in pravi človek (88). O tem namreč uči koncil v Kalcedonu. Po katehezi upam, da se srečamo v atriju samostana, spregovorimo kakšno besedo in si podamo roko kot spodbudo za teden, ki je pred nami.

 

V galeriji si še lahko ogledate razstavo MACESNOVA GORICA – SLOVENSKI KATIN. Razstava se jutri poslavlja in se seli v Novo Gorico. Bogu hvala, da smo lahko gostili tako pomembno razstavo ter hvala za vse milosti, ki smo jih ob tem prejeli.

 

TOKRAT PRI SVETI MAŠI NI ORGANISTA. Naši organisti prihajajo od blizu in daleč in imajo zadolžitve že v svojih župnijah. Mi lahko s svojim petjem nadomestimo spodbudo, ki nam jo za bogatejše bogoslužje dajejo orgle.

 

V torek ob 19. uri vas vabim, da POČASTIMO SVETEGA ANTONA, NAŠEGA PRIPROŠNJIKA. Zelo pomembno je, da pred praznikom svetega Antona, ki ga bomo praznovali 13. junija, ta praznik pripravimo tudi z pobožnostjo temu svetniku.

Ob 20. uri bo sveta maša. Študentje so že začeli izpitno obdobje in nekateri ne bivajo več v Kopru. Mašo bomo vseeno poskušali pripraviti s študenti. Kot vsak torek pa ste vabljeni prav vsi. Molimo za naše študente, da bodo dobro opravili izpite in se tudi tako pripravili na življenje.

Ob prazniku svetega Antona bomo pripravili praznovanje tudi po sveti maši. Vabljeni, da prinesemo lilije in kakšno dobroto. Najbolje je, da se glede tega obrnete name, da se dogovorimo in vsakdo prevzame svoj delež.

 

V petek je SLOVESNI PRAZNIK JEZUSOVEGA SRCA. Zbrali se bomo pri slovesni maši in se zahvalili za ljubezen Boga, ki se za nas daruje do konca. Po maši bomo izpostavili najsvetejše in molili za našo domovino. Vabljeni, da se pridružite molitvi. Do polnoči se bodo zvrstile različne skupine. Polnoč bomo pričakali v sveti tihoti.

 

V soboto je praznik KRONANJA SVETOGORSKE MATERE BOŽJE. Marija na osrednji božji poti naše škofije nas vabi, da bi poromali k njej. Če ne bomo, jo počastimo v svojih molitvah. Mi jo bomo v naši cerkvi počastili v soboto zvečer, ko bomo molili k Mariji pri litanijah in češčenju, pri sveti maši in po njej. Po maši bomo molili tudi večernice in počastili tudi SVETO ANO V procesiji z lučkami.

 

PRELEPA OKRASITEV NAŠE CERKVE je delo prizadevnih rok in v njih in to so veliki darovi, za kar bodimo zelo hvaležni. Naj bodo ti darovi res v veliko božjo slavo.

 

Naslednja nedelja (9. junija.) je 10. nedelja med letom. MAŠE SO KOT OBIČAJNO. Čez 14 dni oz. 16. junija pa maše pri sveti Ani ne bo.

 

Pripravljamo se na praznovanje 1500 LETNICE PRIHODA SV. NAZARIJA V KOPER. Vabljeni, da se udeležujemo dogodkov, ki so povezani s tem. V nedeljo 16. 6. se bomo skupaj udeležili svete maše v stolnici. Takrat pri sveti Ani ne bo svete maše: zbrali se bomo v stolnici, ki je mati cerkva naše škofije. Na ta praznik bomo imeli tudi pripravo.

 

Pred nami je referendumska nedelja. Naši škofje so podali jasno stališče glede vprašanj o katerih se odločamo. Najboljši odgovor na to vprašanje je opravljeno delo. V Cerkvi je ogromno ljudi, ki z izjemno skrbjo in včasih nečloveškimi napori skrbijo za bolnike. Ti ljudje vedo, da je evtanazija v LEPO EMBALAŽO ZAVITA SMRT. Cerkev že leta in leta vodi komune v katerih se odvisniki odvajajo od drog. Ti ljudje vedo, da je pritrditev marihuani le orodje velikih, da bi še bolj onesposobili ljudi za normalno odločanje. Uprimo se tem lažem s svojim glasom.

 

Naši ministranti prihajajo in nam lepšajo bogoslužje. MOLIMO ZA MINISTRANTE IN ZA DRUGE SODELAVCE, da bi vedno bolj vedeli, kako pomembna je njihova vloga pred Bogom.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Posebej sem vam hvaležen za darove za svete maše. Ta teden smo zapolnili skoraj vse termine, naslednji teden je še veliko prostega. Vsak vaš dar mi veliko pomeni.

 

Največji dar je, da skupaj častimo dobrega Boga.

 

p. Bogdan Rus

2. junij 2024


 

EVHARISTIČNA DARITEV

PRI SV. ANI

 

SVETE MAŠE

NEDELJA, 2. junij

 

9.00 – ZA + MARIJO KOZLOVIČ

 

11.00 – ZA + MIODRAGA JURIŠIČA

 

PONEDELJEK, 3. junij

 

ZA ZDRAVJE IN OSVOBODITEV

 

TOREK, 4. junij

 

20.00 – ZA + IZTOKA KOCJANČIČA

 

SREDA, 5. junij

 

19.00 – NA ČAST SV. DUHU

 

ČETRTEK, 6. junij

 

19.00 – ZA + ALBERTA JERMANA

 

PETEK, 7. junij

 

19.00 – ZA OZDRAVLJENJE DOROTEJE

 

SOBOTA, 8. junij

 

19.00 – ZA ZDRAVJE IN OSVOBODITEV

 

NEDELJA, 9. junij

 

9.00 – ZA + PAVLA PEČARJA

 

11.00 –

 

 

Frančiškanski samostan sv. Ane Koper

Destradijev trg 10A

SI-6000 Koper

 

Telefon: 05/9073470, fax: 05/9073475

Splet: www.prisvetiani.si

https://www.facebook.com/svetaanakoper/

Če opazite na seznamu kakšno napako, nam to prosim čim prej sporočite. Hvala!

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več