Oznanila za 15. nedeljo med letom 23.

Nedelja je dan, ko se pustimo nagovoriti. V BOŽJI BESEDI JE SKRITO ŽIVLJENJE. Bog nam ga poudarja. Mi smo sporočilo. Je tudi moč življenja, ki prihaja iz Jezusovega darovanja in trenutka, ko je Jezus premagal smrt in obnovil življenje. Jezusovo vstajenje je nenehen vir moči za vsakega izmed nas.

NEDELJSKA ŠOLA gradi našo skupnost. Nujno je, da se damo poučiti v veri. Nauki katekizma niso samo preproste informacije – dejstva o veri, ki se jih moramo naučiti. So predvsem resnice, ob katerih naj se vprašamo: kaj to pomeni zame? Ta teden bomo spregovorili o tem, kdo je ustvaril svet.

Po KATEHEZI lepo vabljeni v atrij, kjer bomo ob kavi in prigrizku lahko drug drugemu dali kakšno spodbudo. Ta del našega srečanja je zelo pomemben.

 

Na našem parkirišču je sedaj sezona delovanja hostla. Tiste, KI PARKIRATE pri nas, prosim, da parkirajo tako, da ne bodo ovirali drugih, saj je na parkirišču kar gneča.

 

V torek vas lepo vabim, da se srečamo ob 19. uri in počastimo Boga, ki nam je dal SV. ANTONA. Hvala tistim, ki že hodite na to pobožnost. Rad bi, da bi se ta pobožnost še razširila z dejavnim sodelovanjem in srečanjem različnih skupin. Po pobožnosti bo priprava na spoved in možnost za spoved. Sveta maša je ob torkih ob 20. uri.

 

Pri nas so maše ob nedeljah ob 9. in 11. uri, ob torkih ob 20. uri, vse ostale dni pa ob 19. uri. Tako bo vse leto. Prisrčno vabljeni, da prihajate tudi na molitev rožnega venca pred mašo, ko je izpostavljeno najsvetejše.

 

V petek bomo obhajali GOD SV. LOVRENCA BRINDIŠKEGA. Ob 18. uri bom na voljo za spoved, 18.25 bo molitev rožnega venca in ob 19. uri bo sveta maša.

 

V soboto bomo obhajali god SV. MARIJE MAGDALENE. Ob njej bomo premišljevali, kako je GOSPOD USMILJEN. Po maši bomo na samostanskem koru molili večernice, nato pa v procesiji počastili sv. Ano. Vabljeni, da se nam pridružite in da skupaj gradimo to lepo pobožnost.

 

Naslednja nedelja je KRIŠTOFOVA NEDELJA. Na to nedeljo molimo za vse naše varne poti. Sv. Krištof je zavetnik šoferjev in vseh udeležencev prometa. Naj nas varuje, da bo na naših cestah čim manj nesreč.

 

V nedeljo, 23. julija, bomo že začeli premišljevati o sv. Ani, saj se bliža naš praznik. Pri maši bo kratka spodbuda. Dobro je, da se z molitvijo pripravimo tudi doma. Pred praznikom svete Ane bo maša tudi v ponedeljek in torek zvečer. Na večer 26. julija bomo naše druženje obogatili z različnimi oblikami praznovanja. Vsekakor pa je na čisto prvem mestu, da se duhovno pripravimo in ob Božji besedi premišljujemo, kaj Gospod dela prek svete Ane za nas.

 

Že danes si rezervirajmo čas za 26. julij zvečer, ko bomo pri pobožnosti pred mašo, pri sveti maši in kasneje v samostanskem atriju praznovali ta praznik.

Če bi kdo želel SODELOVATI PRI PRIPRAVI VEČERA SVETE ANE, naj se oglasi pri meni, da bomo medsebojno obveščeni.

 

V cerkvi spredaj desno smo namestili VENTILATORJE, da bi lažje prenašali vročino. Če vam je všeč, sedite bližje, če vam ni, sedite na drugo stran, kjer se pihanja ne čuti. Če boste želeli in bomo zbrali nekaj denarja bomo teh ventilatorjev namestili še več.

 

Oglejmo si spletno stran WWW.PRISVETIANI.SI in jo priporočimo še drugim. Naša skupnost ni župnijska skupnost, ampak smo neke vrste romarska cerkev. Prek spletne strani se ljudem sporoča informacije.

 

Hvala za VAŠE DAROVE. Tudi tako dopuščate, da naša skupnost sploh lahko živi in da je na tem mestu delujoč duhovni center.

 

Naj vedno skupaj hodimo po poti vere!

 

p. Bogdan Rus

16. julij 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več