Oznanila za 2. nedeljo med letom 2024

Nedelja je velik dan. Za kristjanovo vero najpomembnejši. Potem ko smo v božičnih praznikih čutili v ospredju sporočilo veselja o Gospodovem rojstvu, pa so nedelje med letom tiste, ki nas osredotočajo na najbolj preprosta sporočila naše vere: SKUPNOST, BOŽJA BESEDA, EVHARISTIJA. Vse to so darovi neizmerne Jezusove ljubezni, ki se je razodela na križu, še bolj pa ob vstajenjskem jutru. Nedelja je mala velika noč.

 

Tudi danes se bomo ustavili ob KATEHEZI. Tokrat bomo govorili o padcu angelov, kakor o tem govori 74. točka Kompedija katekizma. Po maši se bomo lahko srečali v galeriji, kjer ni tako zelo mrzlo. Če se po maši še srečamo dobiva naše srečanje neko celovitost: praznovanje, pouk o nauku in medosebni odnos.

 

V torek, 16. januarja, je praznik FRANČIŠKANSKIH MUČENCEV. Godujejo sv. Berard in tovariši. Ti svetniki so bili zelo preprosti ljudje. Pa vendar so nagnili srce velikega učenjaka sv. Antona Padovanskega, da se je pridružil karizmi sv. Frančiška. Ob 19. uri bo kot običajno pobožnost v čast sv. Antonu Padovanskemu. Po tem bo spokorno bogoslužje in nato češčenje najsvetejšega. Ob 20. uri sveto mašo pripravljajo naši študentje, vabljeni pa ste vsi – posebej, če bi radi molili za študente v predizpitnem obdobju.

 

V sredo, 17. januarja, obhajamo god sv. Antona Puščavnika.

 

Od 18. do 25. januarja v Cerkvi obhajamo TEDEN MOLITVE ZA EDINOST KRISTJANOV. Pri maši bomo brali besedila, ki so jih zato pripravili na odboru za pripravo te molitve. Edinost kristjanov je morda nekaj oddaljenega, a vendarle je to morda najpomembnejše vprašanje sedanjega časa.

 

V petek, 19. januarja, bom NA VOLJO ZA SPOVEDOVANJE najmanj od 17. ure naprej. Ob 18.25 bo češčenje in rožni venec, ob 19. uri pa sveta maša.

 

V soboto, 20. januarja, bo zvečer češčenje z rožnim vencem, nato sveta maša, po sveti maši pa kot običajno molitev večernic in procesija z lučkami. Vabljeni, da skupaj počastimo sveto Ano.

 

V nedeljo, 21. januarja, bomo obhajali NEDELJO SVETEGA PISMA. Za nas bo to tudi dan skupnosti. Z nami bo igralec in oznanjevalec GREGOR ČUŠIN. Maši bosta kakor običajno ob 9. in 11. uri. Lahko se pridružite, kadar se želite. V dopoldnevu bo čas za pogovor, dramsko predstavitev, svetopisemski maraton in še kaj. Zaključili bomo s kosilom. Vabim vas, da ostanete tudi na kosilu. S tem bomo zaokrožili naše skupno nedeljsko druženje. Prijavite se lahko v živo ali pa na spletni strani www.prisvetiani.si.

 

Zelo sem vam HVALEŽEN ZA VAŠE DAROVE. Tudi finančni darovi so neka konkretna pomoč, ki nam omogočajo življenje. Vesel sem, če lahko z vašimi darovi najprej krepim našo skupnost, potem pa tudi postorim kakšno delo v cerkvi, da bi bila vsak dan lepša in bolj uporabna za nas, ki tu praznujemo.

 

Pričakujem, da bo nedeljsko PARKIRANJE v kratkem urejeno.

 

V tej cerkvi lahko še ta mesec in do 2. 2. PREJMETE POPOLNI ODPUSTEK po običajnih pogojih, če molite pred jaslicami. Vabljeni! Obenem pa vas vabim, da bi molili za frančiškov svetni red in se mu morda pridružili. Veseli vas bomo!

 

Hvala, ker skupaj rastemo v veri!

 

p. Bogdan Rus

14. januar 2024

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več