Oznanila za 3. velikonočno nedeljo 2023.

Oznanila za 3. velikonočno nedeljo 2023.

 

Smo vstajenjski kristjani. Tako je vsaka nedelja za nas velik praznik. V nedeljo lahko vedno znova doživimo življenje kot polno in smiselno. Način življenja nam danes velikokrat pokaže, da je to pogosto meja med smrtjo oz. životarjenjem in življenjem v polnosti. VZLJUBIMO NEDELJO, DAN JEZUSOVEGA VSTAJANJA.

 

Po maši ste vabljeni k nedeljski šoli. Tako pri KATEHEZI kakor tudi pri SREČANJU PO MAŠI se učimo drug od drugega. Na mnogih krajih ljudje govorijo same nesmiselne stvari, o katerih govori danes v berilu apostol Peter. Lepo je, ker si znamo povedati lepo spodbudo za življenje. Že 3 minute srečanja po maši je veliko, da dobimo upanje za naprej.

 

V torek vas ob 19. uri vabim k POBOŽNOSTI K SV. ANTONU PADOVANSKEMU. Po tem vas vabim k spokornemu bogoslužju. Dobro je, da sproti premišljujemo o svojih dejanjih in v molitvi spoznavamo, kako Bog prihaja k nam in nas obiskuje kot ljubeči odrešenik. Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo bodo pripravili študentje, vabljeni pa ste vsi.

 

V torek je tudi PRAZNIK EVANGELISTA MARKA. Bodimo zares predani božji besedi, ki nas v našem življenju nagovarja.

 

V sredo, 26. aprila, bo ob 17. uri srečanje BIBLIČNE ŠOLE EVAGELII GAUDIUM. Zbrali se bomo malo prej v Monaldovi dvorani in skupaj spremljali video. Po tem bo rožni venec v cerkvi in sveta maša. Morda pa nam tokrat uspe, da se dogovorimo za skupen pogovor o tem, kar bomo slišali.

V soboto zvečer vas vabim k sveti maši, po njej pa k POBOŽNOSTI K SVETI ANI. Veliko lepih trenutkov je že bilo v teh dveh sobotah. Vabljeni vsi, ki imate radi sveto Ano.

 

Ta teden je teden MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE. Prosimo Gospoda, da bi dal Cerkvi tistih moči, ki jih potrebuje.

 

Kakor vidite, smo morali zaščititi pročelje cerkve, saj le to odpada. V naslednjem obdobju se bomo MORALI LOTITI POPRAVIL. Sredstva, potrebna za obnovo, so prevelika za nas. Bom pa vesel vsakega daru, ki ga boste namenili za obnovo pročelja.

 

Nasvet. Včasih se zgodi, da nam med mašo ZAZVONI MOBILNI TELEFON. Najslabše, kar lahko naredimo je to, da tečemo z zvonečim telefonom iz cerkve. To daje misliti, da nam maša nič ne pomeni. Če nam zvoni telefon, ga preprosto ugasnimo, lepo pa je, če na to pomislimo že prej. Vsakemu se lahko zgodi.

 

LISTIČI OZ. VABILA, ki jih najdete v naši cerkvi niso namenjeni tem, ki so aktivno vključeni v občestva drugih župnij. Z njimi bolj povabimo ljudi, ki so morda izgubili stik s Cerkvijo.

 

Spremljajte KOLEDAR IN DRUGE NOVICE NA SPLETNI STRANI. Čim bolj sproti želimo objavljati vse novice, ki jih potrebujemo za to, da bi okrepili svoje medsebojno živlejnje.

 

Vesel sem, da lahko skupaj slavimo vstalega Kristusa!

 

p. Bogdan Rus

23. april 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več