Oznanila za 29. nedeljo med letom 2023

Oznanila za 29. nedeljo med letom 2023.

 

Nedelja je resnično dan, ko svoje življenje živimo iz polnosti vere in želimo življenje čutiti še iz druge strani. Naše življenje je polno opravkov in velikokrat ne prepoznavamo, kako se dogaja Božje delovanje v nas. Nedelja na prvo mesto postavi vero v enega Boga in Božje delovanje. Tako velik dogodek, kot je Jezusovo vstajenje, nam je moral biti podarjen, da smo spoznali, kako zelo nas Bog kliče k sebi.

 

Našo NEDELJSKO ŠOLO bomo nadaljevali s KATEHEZO o stvarjenju in odrešenju, kakor pripoveduje 65. točka katekizma. Zelo sem vesel, če se po sveti maši srečamo v atriju. Tudi če so to samo tri minute spodbude, da bi temu, kar smo premišljevali pri maši dali še bolj človeški obraz.

 

Hvala vam, ker pri mašah VEDNO BOLJ POJETE. To je resnično velik dar. Prav nobena cerkvena skupnost ne more preživeti, če komunikacija obstaja samo z ene strani. Komunikacija mora biti kot dialog, petje in druge vrste sodelovanja pri maši pa zelo pripomorejo k temu.

 

Danes je MISIJONSKA NEDELJA. Kljub temu, da spoznavamo, da tudi naše dežele skoraj že potrebujejo misijonarje, pa je vendarle pomembno, da živimo z misijonarji, ki delujejo po svetu, kjer Kristusa še ne poznajo ali pa sicer nimajo druge možnosti, da bi o njem slišali na živ način. Misijoni so ena izmed oblik rodovitnosti Cerkve. Pri maši bomo brali besedila iz misijonskega priročnika za letošnje leto, nabirko pa bomo oddali za naše misijonarje.

 

VABIM VAS K BRANJU BOŽJE BESEDE. Bralci pri nas lepo berejo. Dobro bi bilo, če bi k branju pritegnili še koga. Namen branja je, da je Božja beseda prebrana glasno, razločno in s pravimi poudarki. Včasih je priprava na branje zahtevnejša. Zelo bom vesel, če se še kdo lahko priključi bralcem.

 

V torek ob 19. uri bo pobožnost v čast SV. ANTONU PADOVANSKEMU. Po njej bo spokorno bogoslužje, pri katerem bomo premišljevali o našem življenju. Po njem bo češčenje najsvetejšega in možnost za sveto spoved. Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo pripravljajo študentje. Lepo je, če pridemo tudi ta dan in se pridružimo študentom pri obhajanju evharistije in zanje molimo.

 

V petek je naš drugi tedenski DUHOVNI VEČER. Od 17. ure naprej sem v cerkvi ali v bližini in me lahko pokličete za spoved. Vabljeni, da okrepimo svojo vero. V tem času lahko opravite tudi kakšen duhovni pogovor.

 

V soboto je praznik svetih apostolov SIMONA IN JUDA TADEJA. Ta dva apostola sta priprošnjika v resnično hudih stiskah. Vabljeni, da se združimo v praznovanju. Po maši odidemo za oltar, kjer molimo nedeljske večernice in se tako pripravimo na nov teden, ki se začne z nedeljo – dnevom Jezusovega vstajenja. Po večernicah pa je procesija z lučkami v čast sv. Ani. Naj postaja ta pobožnost vedno bolj naša. Povabimo prijatelje.

 

Bliža se obletnica MONALDA KOPRSKEGA. Počastili ga bomo z romanjem v Trst (5. novembra popoldne), z Monaldovim simpozijem (9. novembra popoldne) in sveto mašo (9. novembra zvečer). Naslednji teden se boste lahko prijavili na romanje v Trst k Mariji veliki, ko bomo objavili tudi točno uro odhoda.

 

Hvala, ker skupaj rastemo v veri!

 

p. Bogdan Rus

22. oktober 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več