Oznanila za 10. nedeljo med letom 2024.

Oznanila za 10. nedeljo med letom

 

Nedelja nam pomaga razumeti, kakšna je vloga Boga v našem življenju. Bog nas posvečuje in je prvi vir spodbude za naše življenje. Posebej močna spodbuda za nas je JEZUSOVO VSTAJENJE, saj nam pomaga videti v vsakem trenutku življenja izhod iz še tako zapletene stiske. Praznujemo nedeljo v slavi Bogu in v prijateljstvu z brati in sestrami.

 

Tudi danes bo po sveti maši kateheza. Ta nam bo spregovorila o učlovečenju oz. o tem, KAKO CERKEV IZRAŽA SKRIVNOST UČLOVEČENJA (89). Kateheze so zelo dragocen del našega nedeljskega praznovanja, saj smo poklicani, da bi preko prepoznavanja nauka Cerkve še bolj razumeli Božje delovanje v svetu. Upam, da se po katehezi srečamo v atriju samostana na kratkem srečanju.

 

Hvala vam za VAŠE PETJE PRI MAŠI. Petje in vse drugo sodelovanje je dragocen prispevek k življenju Cerkve.

 

V torek GODUJE SVETI BARNABA. Bil je sodelavec apostola Pavla v prvi cerkveni skupnosti. Sveta maša bo ob 20. uri, pred njo pobožnost. Še prej bo ob 19. uri pobožnost v čast sv. Antonu Padovanskemu in kratko spokorno bogoslužje. Študentje so že zaključili redna predavanja. Morda bodo še lahko pomagali pri sveti maši. Vsi smo povabljeni k dejavnemu sodelovanju.

 

V četrtek zvečer bomo obhajali v naši cerkvi GOD SV. ANTONA PADOVANSKEGA, saj je v naši cerkvi zelo lepa kapela, ki je posvečena njemu v čast. Ob 18.25 bomo molili rožni venec, ob 19. uri pa bo sveta maša. Med sveto mašo bo mo blagoslovili otroke. Na ta praznik je navada tudi, da blagoslovimo lilije in Antonove kruhke. Prisrčno vabljeni, da se zberemo v lepem številu. Po maši bo v samostanskem atriju kratko praznovanje. Vabim vas, da s kakšno dobroto to praznovanje še polepšate. Pred sveto mašo lahko oddate vaše dobrote v vratarnici.

 

V petek lahko PREJMETE ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI. Gotovo bom na voljo od 17. ure naprej. Ob 18.25 bo molitev rožnega venca in po njej seta maša. Po maši se bomo v Monaldovi dvorani SREČALI S ČLANI FRANČIŠKOVE DRUŽINE.

 

V soboto bo zvečer sveta maša in PROCESIJA V ČAST SVETI ANI, kakor je pri nas to že v navadi.

 

NA 10. NEDELJO (16. junija) V NAŠI CERKVI SVETE ANE NE BO SVETE MAŠE. Kot skupnost se bomo udeležili slovesne svete maše v čast svetemu Nazariju Koprskem ob 1500 letnici ustanovitve naše Koprske škofije. Sveta maša se začne s procesijo ob 9.30 na Gortanovem trgu.

 

Da imamo MINISTRANTE je velik dar. Molimo k Bogu in se mu zahvaljujmo za to, da so med nami zavzeti mladi, ki dejavno sodelujejo pri bogoslužju.

 

Vaši DAROVI SO DRAGOCEN PRISPEVEK K ŽIVLJENJU naše skupnosti. Hvala vam, ker vaša darežljivost kaže na to, da vam naša skupnost veliko pomeni.

 

Hvala, ker skupaj hodimo po poti vere.

 

p. Bogdan Rus

 

EVHARISTIČNA DARITEV

PRI SV. ANI

 

SVETE MAŠE

NEDELJA, 9. junij

 

9.00 – ZA + PAVLA PEČARJA

 

11.00 – PROTI EVTANAZIJI IN PROTI OMAMLJANJU

 

PONEDELJEK, 10. junij

 

PO NAMENU (3)

 

TOREK, 11. junij

 

20.00 – ZA DRUŽINO BAJC

 

SREDA, 12. junij

 

19.00 – ZA VSE + IZ DRUŽINE BAJC

 

ČETRTEK, 13. junij

 

19.00 – ZA FRANJOTA OB ROJSTNEM DNEVU

 

PETEK, 14. junij

 

19.00 – ZA ŽIVE IN POKOJNE TRETJEREDNIKE

 

SOBOTA, 15. junij

 

19.00 – ZA + IZ DRUŽINE KREČAR

 

NEDELJA, 16. junij

 

V stolnici:

10.00 – ZA + MARIJO IN PREDNIKE

 

 

Frančiškanski samostan sv. Ane Koper

Destradijev trg 10A

SI-6000 Koper

 

Telefon: 05/9073470, fax: 05/9073475

Če opazite na seznamu kakšno napako, nam to prosim čim prej sporočite. Hvala!

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več