Oznanila za 26. nedeljo med letom C

25. september 2022

 

NEDELJA JE DAN NAŠE VERE. Zato je vredna vse naše pozornosti. Zelo sem vam hvaležen, ker se po sveti maši pridružite na kratkem srečanju. To srečanje pripomore, da tisto, kar smo obhajali pri sveti maši še lažje pride v življenje. Zelo mi je všeč, ker se v pogovorih osredotočamo na lepe stvari. Morda skušamo pomisliti, zakaj je včasih vero težko prinesti iz cerkve. Ni nujno, da je kriv samo zunanji svet. Morda je naše obhajanje vere postalo težko razumljivo za druge in celo za nas?

 

Hvala vam, ker VEDNO DEJAVNEJE SODELUJETE PRI PETJU. Ljudsko petje je prvo in najpomembnejše. Hvala vam, ker pomagate. Takrat, ko ni orgel in projekcije bomo izbrali bolj znane pesmi, da bomo peli po spominu.

 

NAŠE ORGLE SO ŽE ZELO STARE. Mojstri za popravilo orgel so bili že tu, druge še čakamo. Morda najdemo rešitev. So pa orgle dragocen instrument in popravilo zahteva veliko denarja. Če se bomo lotili popravila, bomo najprej to skrbno pripravili. Začasno jih bomo nadomestili z elektronskimi orglami a potrudili se bomo, da bo iz naših orgel spet zadonel nežen in mehak zvok.

 

Tudi PROJEKCIJA NA PLATNU žal ne deluje. Vsa oprema je trenutno pri serviserju.

 

HVALA VAM ZA DAROVE ZA SVETE MAŠE. Če ne morete k maši takrat, ko ste darovali sveto mašo je vaš namen vseeno opravljen. Zato sem tu za vas, da vsak dan opravljam evharistijo po vaših namenih. Svetujem, da greste k maši kadarkoli po svojem namenu. Če termin za obletnico ni prost, nič hudega. Vsak dan molimo za vse rajne.

 

V torek vas ob 19. uri vabim k POBOŽNOSTI SV. ANTONU PADOVANSKEM. Zberemo se v kapeli.

 

V PETEK JE PRAZNIK SV. HIERONIMA. Ta veliki cerkveni učitelj je zavetnik naše škofije. Počastimo tega svetnika z branjem božje besede, obiskom stolnice in molitvijo za našega škofa. Božja beseda nas v življenju gradi. Brez evangelija je mogoče živeti a je v njem polno slepih ulic, v katere se pogosto ujamemo. Sprejmimo to božjo pomoč.

 

V SOBOTO JE 1. OKTOBER, začetek meseca rožnega venca in god sv. Terezije deteta Jezusa. Hvala vam za to, ker skrbite za molitev pred sveto mašo. Ta oblika molitve je blagoslov za vso skupnost vernikov, ki se zbiramo pri sveti Ani.

 

SPOVEDOVANJE bomo bolj okrepili kot samostojni zakrament. Za spoved bosta na voljo dva večja termina. Prvi bo v torek ob 19.00, ko bomo imeli serafinsko pobožnost in priložnost za spoved; drugi termin pa bo v petek ob 18h, ko bo priprava na spoved in možnost za spoved. Zelo pomembna je dolgoročna priprava na spoved – s spraševanjem vesti doma in z vsakodnevnimi vajami v razmišljanju govorjenja resnice. Spoved je praznik božjega usmiljenja.

 

Pred nami (po naslednji nedelji!) je praznik SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA. V ponedeljek in torek si označite v koledarjih, da zvečer praznujemo!

 

Hvala BRALCEM za prizadevno branje pri svetih mašah. Zelo prav je, da se tudi na tem področju učimo. Dober pripomoček za dobro branje je vsakodnevno branje božje besede in prebiranje dnevnih beril na www.hozana.si. Kaj lahko naredimo, da bo dobro branje še boljše?

 

Hvala ZA DAROVE, ki jih namenjate na različne načine. Iz njih je razvidna vaša skrb za našo skupnost. Na oglasni deski lahko spremljate, koliko smo darovali v zadnjem tednu. Tudi to krepi našo skupno povezanost.

 

V naslednjem tednu pridejo med nas ŠTUDENTJE. V letošnjem letu bomo živeli skupaj. Prosim vas, da za študente molite in takrat, ko bo priložnost, lepo skupaj obhajamo sveto evharistično daritev kot ena skupnost, zbrana po božjem klicu. 

 

MASKA IN DRUGI UKREPI so po izbiri. Sam se odločam, da nosim masko. Maska ni obvezna. Spodbujam k razkuževanju rok. Obhajilo je na oba načina, ki sta enakovredna, v tem jesenskem obdobju pa spodbujam obhajanju na roko. Ne glede na način – obhajilo sprejemamo z veliko spoštljivostjo!

 

p. Bogdan Rus

25. 9. 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več