Oznanila za nedeljo Svete Trojice 23.

Skoraj dva meseca sta že pretekla od velike noči. Prejšnjo nedeljo pa smo obhajali nedeljo Svetega Duha. To so dogodki, po katerih nam Bog na različne načine kaže svojo ljubezen. GOSPODOVO VSTAJENJE se nam v prazniku Svete Trojice ne kaže kot dejanje, ampak kot to, da je božja prisotnost med nami vedno resnična, ljubeča in dejavna. Praznujmo to božjo navzočnost!

 

Po maši ponovno vabim na NEDELJSKO ŠOLO. Tokrat bom spregovoril o SVETEM DUHU, ki nas vodi v vso resnico. V Cerkvi ni pomembno samo to, kaj slišimo. Srečanje ob kavi ali soku, ki ga imamo po maši je izjemnega pomena, saj gre za srečanje iz oči v oči. Upam, da se ga boste udeležili. Vaše prisotnosti se veselim. Naj bo kratko, pristno, vzpodbudno!

 

V torek vabljeni ob 19. uri, ko bomo imeli POBOŽNOST K SVETEMU ANTONU. Prosili bomo za uboge in za naše spreobrnjenje. Po pobožnosti bo tako spokorno bogoslužje, nato pa priložnost za spoved. Ob 20. uri bodo študentje oblikovali sveto mašo, kamor pa smo vsi lepo vabljeni. Torkova maša bo vse leto ob 20. uri.

 

V četrtek je praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN SVETE REŠNJE KRVI. V cerkvi se bomo zbrali ob 18.25, ko bomo molili rožni venec, ob 19. uri pa bo sveta maša s procesijo. Pripravili bomo oltarje. Kljub temu, da je maša med tednom, vas vabim, da si res vzamete čas. Evharistija je resnični živi Bog med nami, ki v tem trenutku skrbi za nas. Hvala vsem, ki so že očistili cerkev za prihodnji praznik. Morda se skupini skrbnikov pridružite.

 

V petek ob 18. uri vabljeni k SVETI SPOVEDI. Če se bomo zbrali, bomo oblikovali tudi spokorno bogoslužje. Ob 19. uri je sveta maša.

 

Soboto pri nas posvečamo MARIJI IN SVETI ANI. Zvečer se zberemo ob 18.25 pri rožnem vencu, ob 19. uri je sveta maša z nagovorom, po maši pa bomo molili nedeljske večernice in nato bomo imeli procesijo z lučkami v čast sveti Ani.

 

Nekaj vas je zaprosilo za PARKIRANJE NA NAŠEM DVORIŠČU. Prosim, oglasite se po sveti maši.

 

Vsake toliko časa pristopi do mene kdo in mi pripoveduje ZANIMIVE ZGODBE O PRETEKLOSTI. O zaporu, ki je bil v tej stavbi; o p. Atanaziju, ki je deloval tukaj, in o drugih pomembnih trenutkih zgodovine. Zelo bom hvaležen, če boste lahko kakšne podatke preverili in zapisali ter mi jih izročili, saj je vse to zelo dragoceno.

 

Pripravljamo se na FORUM ZA DIALOG MED VERAMI NA BALKANU. Ta dogodek je izjemno pomemben. Čeprav ne gre za nekaj, kar bi bili navajeni v našem verskem življenju, pa poskusimo za ta prizadevanja moliti. 18. junija tako pri nas ne bo svete maše in se bomo vsi odpravili v stolnico (ob 10. uri) h kardinalovi maši.

 

Hvala vam. Skupno življenje v veri vsak dan daje življenju polnost!

 

p. Bogdan Rus

4. junij 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več