Oznanila za praznik Jezusovega krsta 2023

 

Oznanila za praznik Jezusovega krsta, 8. januar 2023.

 

Naj nas o nedelji, ki jo obhajamo, pouči nedavno pokopani papež Benedikt. V svoji knjigi je zapisal: Radikalna novost, ki jo evharistija daje človekovemu življenju, se je razodela krščanski zavesti od vsega začetka. Verniki so takoj razumeli globok vpliv, ki ga je imelo evharistično bogoslužje na slog njihovega življenja. Sv. Ignacij Antiohijski je to resnico izrazil z opredelitvijo, da so kristjani tisti, “ki so prejeli novo upanje”, in jih predstavlja kot tiste, ki “ŽIVIJO IZ NEDELJE”.

 

Tudi to nedeljo bomo po maši poslušali kratko katehezo. NEDELJSKA ŠOLA SLEDI KATEKIZMU in s tem povzame bistvene resnice naše vere. Verjamem, da vsak kristjan, ki spozna resnico to resnico tudi zaživi, zato mi je tako pomembno, da košček te resnice podajam vsako nedeljo.

 

V ponedeljek v naši cerkvi ni svete maše, MAŠUJEM TAM, KJER SEM. Tudi ta dan živimo povezano v veri.

 

V torek zvečer je SERAFINSKA POBOŽNOST. Ob 19h bomo molili v čast svetemu Antonu Padovanskemu, nato pa bo priložnost za spoved. Ob 20. uri bo sveta maša. Študentska maša je lepa priložnost, da povabimo naše mlade in tudi sami pridemo podpret mlade, ki preko študija napredujejo v osebni zrelosti.

 

V petek JE SREČANJE FRANČIŠKOVE DRUŽINE. Ob 19. uri se bodo bratje in sestre udeležili svete maše, po sveti maši pa se bomo srečali v Monaldovi dvorani na srečanju.

 

Še enkrat se zahvaljujem za več DAROV ZA SVETE MAŠE, ki ste mi jih darovali za daljše obdobje. Vsekakor bom hvaležen za vsak vaš dar. Darovanje svetih maš je posebna vez, ki jo imamo med seboj.

 

Kakor veste, je država Hrvaška zamenjala svojo valuto. Morda nam je doma ostalo še kaj HRVAŠKIH KUN. Morda jih prinesite v nabiralnik v kapeli sv. Antona, da jih bom lahko šel zamenjat in bom sredstva poslal pomoči potrebnim. Vaša pomoč bo dobrodošla, na ta način pa lahko tudi privarčujete nekaj časa. Kdor bi želel pomagati pri razdeljevanju pomoči, je prisrčno vabljen.

 

Vsakdo od vernih si lahko IZBERE V CERKVI SEDIŠČE, ki mu ustreza. Prvi pomen je, da se počutimo sprejeti od Boga in bližnjih. Lepo pa je, če smo zbrani v sprednjem delu cerkve. Morda bomo s tem še bolje začutili pomen občestva. Hvala vam, če boste lahko upoštevali to željo.

 

Če želite prejemati OZNANILA PO ELEKTRONSKI POŠTI, nam lahko napišete svoj naslov elektronske pošte. Lahko ga (čitljivo!) napišete na list in oddate v zakristijo ali nabiralnik, ali pa se na novice prijavite na spletni strani.

 

Konec meseca (25. 1. ob 17. uri) se bomo prvič po videokonferenci skupaj PRIDRUŽILI BIBLIČNI ŠOLI. Vabljeni, da se med seboj spodbudimo.

 

p. Bogdan Rus, 8. januar 2022

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več