Oznanila ob Novem letu 2023

 

Oznanila za praznik Marije Božje Matere (Novo leto). 1. 1. 2023

 

Hvaležni smo za življenje PAPEŽA BENEDIKTA XVI. Cerkvi je dal ogromno zapuščino teoloških razmišljanj, Cerkev pa je vodil na svoj način. Morda najbolj ostaja v spominu dejstvo, da je NEUSTRAŠNO ZAČEL PRENOVO CERKVE. Prosim vas, pokojnega papeža se spominjajte v molitvi, spremljajte oznanila, da se bomo lahko od njega kot skupnost poslovili in morda v naslednjih dneh preberite kakšno izmed njegovih izjemnih razmišljanj.

 

NOVO LETO SE ZAČENJA NA NEDELJO. Kako čudovit poudarek in tudi neke vrste usmeritev, s katero bi še bolj intenzivno delali na tem, da bi GOSPODOV DAN bil zares steber naše vere. Prav zanimivo je opazovati, kako skozi vse leto DAR GOSPODOVEGA VSTAJANJA dobiva različne podobe. Na novega leta dan je gotovo pomembna podoba Jezusa kot gospodarja časov.

 

Sveti maši 1. 1. sta po nedeljskem urniku. Upam, da si bomo lahko PO SVETI MAŠI VOŠČILI. Upam, da se srečamo v galeriji. Po sveti maši nadaljujemo naše delo z NEDELJSKO ŠOLO.

 

V torek se VRAČAMO NA DELOVNA MESTA IN V ŠOLE. Želim vam blagoslova v novem letu. Tudi, ko ste v službah, smo povezani po veri v Jezusa Kristusa. V dom se vračajo naši študentje. Prosim vas, da zanje molite in se kdaj udeležite sredine svete maše. To so naši mladi, ki se zelo trudijo delati dobro!

 

V torek zvečer je SERAFINSKA POBOŽNOST. Ob 19h bomo molili v čast svetemu Antonu Padovanskemu, nato pa bo priložnost za spoved. Ob 20. uri bo sveta maša. 3. januarja je praznik PRESVETEGA JEZUSOVEGA IMENA.

 

V petek je PRAZNIK GOSPODOVEGA RAZGLAŠENJA ali kakor rečemo tradicionalno: svetih treh kraljev. Po običaju ta dan blagoslovimo svoja stanovanja. Sveta maša bo ob 19. uri. Pred sveto mašo bo možnost za spoved ob 18. uri. Ko boste molili doma se spomnite, da smo vsi povezani v veliko bogoslužno skupnost. Pred mašo pokadimo stanovanje, molimo in pojemo božične pesmi. Na porti lahko vzamete blagoslovljeno vodo, pri tisku lahko vzamete misijonske podobice z molitvijo, kadilo lahko kupite v knjigarni Ognjišče na Brolu.

 

Ker je petkov večer namenjen praznovanju v družinah in je zato družinsko praznovanje pomembnejše od molitve v cerkvi, bomo imeli MOLITEV ZA DOMOVINO v soboto, 7. 1. po sveti maši. Molitev bodo oblikovale različne skupine. Zaključili jo bomo opolnoči. Vabimo vas, da se pridružite tej molitvi za slovensko državo.

 

V teh dneh sem prejel veliko DAROV ZA SVETE MAŠE, saj ste nekateri darovali za dlje časa. Iskrena hvala, ker mislite name in me s tem podpirate. Glede datuma vsakemu poskušam ustreči, a še vedno velja: jaz se zavežem, da darujem maše po urniku, vi pa lahko greste po vašem namenu h katerikoli sveti maši, tudi če je vaš namen darovan ob drugem terminu. Bog je gospodar časov in sprejema molitev v vsakem času. Iskrena hvala za vaše darove.

 

Vsakdo od vernih si lahko IZBERE V CERKVI SEDIŠČE, ki mu ustreza. Prvi pomen je, da se počutimo sprejeti od Boga in bližnjih. Lepo pa je, če smo zbrani v sprednjem delu cerkve. Morda bomo s tem še bolje začutili pomen občestva. Hvala vam, če boste lahko upoštevali to željo. 

 

Če želite prejemati OZNANILA PO ELEKTRONSKI POŠTI, nam lahko napišete svoj naslov elektronske pošte. Lahko ga (čitljivo!) napišete na list in oddate v zakristijo ali nabiralnik, ali pa se na novice prijavite na spletni strani.

 

Naslednja nedelja je PRAZNIK JEZUSOVEGA KRSTA. Na ta dan zaključimo ožji del božičnega praznovanja. Božične pesmi bomo peli do svečnice.

 

p. Bogdan Rus, 31. december 2022

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več