Biblična šola januar 2023

Spoštovani!

Božja beseda je eden najpomembnejših stebrov naše vere. Zato bomo v naši skupnosti več pozornosti namenili božji besedi. Pridružili se bomo biblični šoli, ki sicer že poteka pod okriljem Slovenskega bibličnega gibanja. Pridružili se bomo biblični šoli Euangelii Gaudum. O njej si lahko več preberete na spletni strani bibličnega gibanja.

Kako bo potekala šola?

Na datume, ki so določeni bomo preko videopovezave sodelovali na srečanju biblične šole, nato pa bomo še v manjših skupinah v pogovoru opravili domačo nalogo, kakor je predvidena. Ta način se že odvija veliko let in lahko se mu pridružimo. Če bodo med predavanjem kakšne nejasnosti bom na voljo za odgovore.

Vedno na srečanja prinesemo Sveto pismo, zvezek in pisalo.

Prvo srečanje, ki se ga bomo udeležili bo v sredo 25. 1. ob 17. uri. Pridemo malo prej, da se udobno namestimo, program namreč ima tudi že uvod. Monaldova dvorana, kjer se bomo srečevali bo odprta vsaj 15 minut prej. Srečanje bomo zaključili ob 18.30, ko se bomo lahko udeležili molitve in maše, ki pa ni del srečanja.

Na tem mestu si lahko pogledate posnetke prejšnjih srečanj. Nič hudega, če nismo bili zraven, v vsebino bomo lahko vstopili s skupno pomočjo.

Prisrčno vabljeni, da se srečamo.

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več