Oznanila za 30. nedeljo med letom C. 2022.

Ko praznujemo NEDELJO postajamo prepoznavni. Nedelja je dan, ki ga je sprejela naša civilizacija kot dan počitka. To je naš dan v katerem krepimo svojo vero. V resnici ni večje stvari, po kateri bi se kristjani lahko prepoznali kot je nedelja, dan Gospodovega vstajenja. Mnoge modrosti najdemo v izročilu Cerkve in Svetem pismu. Toda podobne stvari najdemo tudi v drugih verah in tudi pri ljudeh, ki ne verujejo. Ni narobe, če tudi ob njih preverjamo svojo vero. Jezusovo vstajenje pa vse modrosti izročila poveže v celoto in tudi zato je to tako zelo pomemben dar, ki ga je vredno praznovati vsak teden. Ta nedelja je misijonska nedelja. Papež Frančišek nas vabi, naj bo Cerkev misijonska. Temelj misijonskega delovanja je osebna pripadnost Kristusu.

 

Po NEDELJSKI MAŠI JE AGAPE. Prvi kristjani so se po bogoslužju veselili in prinašali skupaj materialne darove. Mi predvsem prinašamo DAROVE SVOJEGA DUHA. Ko prinašamo veselje v skupne pogovore je to lahko zares veliko delo. Pred druženjem je kratka kateheza za spodbudo. Hvala za vašo pripravljenost PRISLUHNITI.

 

V torek bomo obhajali ANTONOV TOREK. Vabljeni, da se udeležite te lepe pobožnosti. Tokrat bomo premišljevali, kaj sveti Anton pravi o Kristusovem križu in molili litanije. Po tem bo spokorno bogoslužje in priložnost za spoved.

 

V torek bodo med nami spet ŠTUDENTJE. Vsako sveto mašo oblikujejo z žarom. Vabljeni, da naše študente podpremo z molitvijo. Vabljeni tudi drugi mladi. Sveta maša je ob 20. uri.

 

Torek je tudi DAN SUVERENOSTI. Posebej se lahko tega dneva spominjamo pri sv. Ani, saj se je dogodek, ki je vezan na ta praznik dogodil najbližje nas. Dan suverenosti praznujemo na dan, ko je slovenijo zapustil zadnji jugoslovanski vojak.

 

V sredo 26. 10. ob 17. uri se zberemo v dvorani bl. MONALDA. Po spletu bomo spremljali BIBLIČNO ŠOLO EUANGELII GAUDIUM, ki že več let poteka v okviru bibličnega gibanja. Ta biblična šola bo trajala do molitve ob 18.25. Če boste želeli, bomo po sveti maši lahko o kakšni nejasnosti iz predavanj spregovorili. Sveta pisma bodo na voljo v dvorani ali pa jih prinesite s seboj.

 

Država del SREDSTEV OD DOHODNINE v vsakem primeru nameni različnim organizacijam. Če želite lahko ta sredstva usmerite po lastni želji. Tako boste tudi preprečili, da bi ta sredstva dobile organizacije, ki si prizadevajo za krščenskemu nauku nasprotne namene: npr. društva, ki si prizadevajo za splav, evtanazijo, izenačevanje vseh skupnosti pod pojmom družina itd; društvom, ki istospolnim ne nudijo zavetja ampak jih izrabljajo za propagando itd. Pri nas na polici za tisk lahko vzamete pripravljen obrazec s katerim lahko namenite del dohodnine našemu samostanu. Hvala.

 

V petek 28. 10. bo ob 18.00 SPOKORNO BOGOSLUŽJE IN NATO MOŽNOST ZA SPOVED. Vabljeni, da prejmete ta pomembni zakrament.

V soboto po sveti maši vabljeni skozi SAMOSTANSKI HODNIK V SAMOSTANSKI KOR, kjer bomo molili nedeljske večernice in nato počastili sveto Ano.

 

Bliža se 1. november, ko se spominjamo VSEH SVETIH, SE PRAVI ŽIVIH; in 2. november, ko se spominjamo POKOJNIH. Ob tem prazniku radi obiščemo naše grobove in jih okrasimo. Storimo to z globoko vero, da ob naših rajnih SLAVIMO ŽIVEGA BOGA. Doma si pripravimo molitvenik in ga nesimo s seboj na pokopališče, da bomo lahko molili ob grobu.

 

ISKRENA HVALA, ker skrbite zame in celotno skupnost z darovanjem pri mašah in z darovi za mašne namene. Bog vam povrni.


 

p. Bogdan Rus, 22. oktober 2022.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več