Oznanila za 19. nedeljo med letom 2023.

Nedelja nas spodbuja, da bi se zavedali, v kakšen svet smo bili postavljeni, a da to vedno znova presega Jezusovo delovanje. Po njem spoznavamo, da smo namenjeni za več in boljše življenje. JEZUSOVO VSTAJENJE je oznanilo in opomnik, da nismo samo seštevek sil tega sveta, ampak smo Božji dar.

 

DAROVI DANAŠNJE NEDELJE so v celoti namenjeni tistim, ki so bili tako ali drugače prizadeti v nedavnih poplavah. Preko škofijskega ekonomata in slovenske Karitas se bo našla pot do pomoči potrebnim.

Takoj po sveti maši bo NEDELJSKA ŠOLA, ki bo spregovorila o Božji previdnosti – 55. točki katekizma. Hvala, ker ostajate na katehezi. Ta razmišljanja nam lahko služijo tudi kot izhodišče za pogovor pri kasnejšem srečanju v atriju.

 

V ponedeljek v naši cerkvi ni maše. Na ta dan je PREDVEČER PRAZNIKA. Najmanj dve cerkvi v naši škofiji nas povzujeta na ta večer. Vabita nas romarska svetišča v Strunjanu in na Sveti Gori. Tudi tako, da bomo zbrani pri drugih oltarjih slavili Boga, ki je poveličal devico Marijo, bomo povezani med seboj. Prisluhnimo Božji besedi tega večera, ki je resnično bogata.

 

V torek, 15. avgusta, je PRAZNIK VNEBOVZETJA DEVICE MARIJE. Svete maše bodo po nedeljskem urniku, se pravi ob 9. in 11. uri. Prisrčno vabljeni, da se ob Marijinih pesmih zberemo pri Gospodovem oltarju. Večerne torkove pobožnosti in maše ne bo.

 

V PETEK ZVEČER vabljeni, da me obiščete pri sveti spovedi. Lahko pozvonite pri vhodu v samostan. Gotovo bom na voljo za spoved že od 17. ure naprej.

 

V soboto bo zopet POBOŽNOST K SVETI ANI S PROCESIJO. Ob 19. uri bo sveta maša, po njej pa večernice in procesija. V naši cerkvi je procesija v čast sveti Ani vsako soboto v letu.

 

Izjemnega pomena za našo povezanost je, da SPREMLJATE OBVESTILA na oglasni deski ali spletni strani. Trudim se, da jih kar se da redno in pravočasno objavljam. Včasih se zgodi, da nas življenje kar pelje po svoji poti. Eden boljših načinov za to, da postajamo vse bolj zavestni pri stvari, je ta, da smo pozorni na pomembne dogodke in da si naredimo načrt, katere bomo obiskali. Upam, da vam v tem stojim dovolj ob strani.

 

Vesel bom vaših pobud za letošnje leto. KAJ SI ŽELITE OD CERKVENE SKUPNOSTI? Morda predavanje, branje, pogovor. Dobro je, če smo do svoje vere zahtevni.

 

Hvala, ker skupaj hodimo po poti vere!

 

p. Bogdan Rus

13. avgust 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več