Predstavitev študentskega doma

V domu je prostora za 40 študentov. Sobe, v katerih domuje en ali dva študenta, imajo svojo kopalnico. Vsaka soba ima možnost dostopa do interneta. Imamo skupno kuhinjo kjer se nahajata dva skupna hladilnika, študijsko sobo, dvorano s klavirjem, kapelo, pralnico in »kavč«, kjer se študentje ob večerih zbiramo ob petju in druženju. Svoje kolo lahko pospraviš v kolesarnici, v manjšem parku okrog doma pa se lahko sprostiš na svežem zraku.

Ob torkih se po programu udeležujemo študentske maše v cerkvi svete Ane. Po maši pa sledi eno urna udeležba na študentski  skupini. Namen skupine je krepitev veščin za dvig kvalitete življenja. Preko predavanj, delavnic, predstavitev življenjskih zgodb, odpiramo teme kot so: komunikacija, odnosi, smisel, iskanje poslanstva, socialna problematika itd. Udeležuješ se lahko še predstavitve različnih projektov, filmskih večerov, koncertov, večerov ob čaju in kitari, skupnega jutranjega teka ob obali, gala večera, spoznavno-duhovni vikend. Študentje v domu sodelujemo kot prostovoljci na Ritmu srca, udeležimo pa se tudi Olimpijade katoliških študentskih domov. Za spoved ali pogovor je na voljo pater Bogdan Rus, za psihosocialno svetovanje pa je na razpolago podravnateljica Martina Perko.

V neposredni bližini se nahajajo Pedagoška fakulteta, Fakulteta za humanistične študije, Fakulteta za Management in FAMNIT. Zraven doma se nahaja tudi avtobusna postaja mestnega prometa Koper, s katere se lahko odpelješ proti ter Fakulteti za zdravstvene vede Bolnišnici (kjer študenti zdravstvene nege in fizioterapije opravljajo vaje).

Dom je središče za študij, vero, osebno rast in prijateljstvo. Poleg tega, da skupaj bivamo imamo program skupnega življenja.

Ne

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več