Oznanila za 7 nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 7. nedeljo med letom – 19. februar 2023 (leto A).

 

Zadnja nedelja pred postnim časom glasno zakriči: Bodimo sveti! Jezus nam vsako nedeljo spregovori o naši svetosti in postavil je temelj temu, da bi res postali sveti. JEZUSOVO VSTAJENJE je resnični znak, da v nas lahko zaživi tudi tisto, kar je navidez mrtvo in nerešljivo. Zato se zbiramo pri sveti maši in Bogu dajemo priložnost, da nas nagovori in poveže v skupnost.

 

NEDELJSKA ŠOLA je izjemno dragocen košček dobrega. Izkušnja mi govori, da se v letu, dveh, nabere teh koščkov za celo košaro. Če bi si želeli izvedeti še kaj iz tega, kar na hitro povem pri katehezi po maši vas vabim, da se obrnete name. Hvala za vašo zavzetost. Danes bom spregovoril o veroizpovednih obrazcih.

 

Kar nekaj lepih pogovorov se je že oblikovalo na DRUŽABNEM SREČANJU PO MAŠI. Hvala g. Robiju, ker tako lepo pripravi, da se imamo po maši kje dobiti. Če bi kdo želel, lahko prinese kaj dobrega. Predvsem pa vedno prinesimo svojo iskrenost. Dragoceno bi bilo celo to, če bi kdo rekel: “danes sem zelo slabe volje” in bi mu vsaj izrazili podporo. Smo lahko dar drug drugemu! Dovolj je 5 minut!

 

Kot je to že naše izročilo bo v torek zvečer ob 19. uri POBOŽNOST K SV. ANTONU, SPOKORNO BOGOSLUŽJE, priložnost za spoved  IN SVETA MAŠA. Prisrčno vabljeni.

 

V sredo se začne postni čas. PEPELNICA je pomemben dan. Prosim vas, da si vzamete čas in se srečamo v sredo zvečer pri maši ob 19. uri. Ta dan postavi v nas temelje za odločitve v tem postnem času. Ena oblika borbe za svetost je odpoved. Odpoved hrani in pijači je zelo potrebna. Ne pozabimo pa si naložiti še pomembnejših odpovedi. Odpoved samoobtoževanja, nesramnosti in poniževanja drug drugega. Odpoved neprimernih besed in vsega slabega. Naredimo zavezo! Po maši v sredo vas vabim v Monaldovo dvorano na KRATKO POSTNO SREČANJE.

 

Začenja se akcija 40 DNI BREZ ALKOHOLA. Ta je izjemnega pomena, ker nas nagovarja na osebni in družbeni ravni. Osebno je prav, da se preverimo, koliko alkohol kroji naša srečanja, naše ravnanje, naše odločitve. Pa tudi na družbeni ravni je pomembno, da ugotovimo, koliko alkohol in druge zasvojenosti oblikujejo naše medosebne odnose. Odpovejmo se alkoholu zase in za druge.

 

Vsak četrtek ob 17. 30 bomo imeli POSTNO PREDAVANJE. Predavanja bodo naravnana na glavno bogoslužje v celem cerkvenem letu. Govorili bomo o velikonočni vigiliji. Pri programu bo sodeloval tudi škof. Jurij Bizjak. Predavanje bo trajalo eno uro – do rožnega venca.

 

V petek bo ob 18.15 KRIŽEV POT. Molili ga bomo vsak petek v postnem času.

 

V tem postnem času BOMO IMELI NEKAJ GOSTOV. Spregovorila nam bosta frančiškanski provincial p. Marjan Čuden in kapucin p. Metod Benedik. Skozi ves postni čas bo tudi nekaj drugih dogodkov. Prosim vas za temeljite odločitve za duhovno življenje, saj vsi nujno potrebujemo duhovno prenovo.

 

Kdor bi si želel prejeti ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI, ga lahko prejme vsak torek ob 19h in petek ob 18h. Dobro je, da se takrat lahko na spoved tudi skupaj pripravimo. Lepo bi bilo, če bi v postnem času ta dva spovedna dneva zaživela. Seveda se lahko oglasite tudi v drugem terminu, a vas prosim, da me prej pokličete.

 

Hvala vam za DAROVE ZA SVETE MAŠE. Zelo sem vam hvaležen, ker darujete. Hvaležen vam bom za darovanje še vnaprej.

 

Kdor bi si želel ob nedeljah PARKIRATI NA NAŠEM PARKIRIŠČU, naj se oglasi pri meni ali mi napiše sporočilo.

 

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več