Oznanila za 6. velikonočno nedeljo.

V današnjem berilu smo slišali, kako se je celotna Cerkev veselila rasti v veri. Ko se v nedeljo zbiramo taka Cerkev postaja resničnost. Kristus, od mrtvih vstali, nas povezuje v Cerkev, ki lahko slavi Boga tudi danes. VESELIMO SE GOSPODOVEGA DNE.

 

Pri večernih mašah bomo imeli tudi šmarnično pobožnost. Pri nas beremo ŠMARNICE O MUČENCU FILIPU TRČELJU. Kolikor je mogoče nadaljujemo branje in pojemo litanije Matere božje. Ko ne beremo šmarnic jih lahko preberete doma.

 

Hvala vam, ker se TRUDITE S PETJEM. Petje pri bogoslužju je zares učinkovito znamenje, ki pokaže, da vero živimo v dialogu. Hvala vsem, ki se trudijo, da bi bilo naše petje ubrano: organistom, gospem, ki prikazujejo besedilo in vsakomur, ki rad poje.

 

Toplo vam želim položiti na srce, da nas NEDELJSKA ŠOLA POVEZUJE. Kateheza nam spregovori o nekem pomenu iz cerkvenega nauka, drugi del pa je zelo pomemben, ker v krogu vernih srečamo bližnje. Tudi to je dejanje vere.

 

NEDELJSKA PARKIRNINA je s podražitvijo postala večja težava. Mestno upravo smo prosili, da bi nam pri tem prišla naproti pri uresničevanju naše pravice do izpovedovanja vere. V kratkem bomo našli tudi rešitev znotraj našega parkirišča. Je mogoče, da bi za vsako sveto mašo (ob 9.00 in 11.00) bil nekdo odgovoren urediti parkiranje? V bodoče bom iskal še druge rešitve.

 

V torek bo ob 19. uri POBOŽNOST V ČAST SV. ANTONU, nato pa bo spokorno bogoslužje in priložnost za spoved. Zelo pomembno je, da ravno torek in petek postaneta spovedna dneva! Ob 20. uri bo maša, ki jo bodo pripravili študentje, odprta pa je za vse.

 

V četrtek je PRAZNIK VNEBOHODA. Ob 19. uri bo sveta maša pri kateri bomo odnesli kip vstalega zveličarja kot simbol praznika vnebohoda. Jezus še naprej med nami živi pod podobo kruha.

 

V petek, 18. 5., bo pred mašo POBOŽNOST ob običajnem času, najsvetejšega sicer ne bomo izpostavili, bo pa molitev rožnega venca. Pred mašo tudi izjemoma ne bo priložnosti za spoved.

 

V soboto zvečer vabljeni, da se nam pridružite pri večerni maši, ko začenjamo DEVETDNEVNICO V ČAST SVETEMU DUHU. Pri maši bomo brali šmarnice v čast Filipu Trčelju, po maši ste prav vsi vabljeni na samostanski kor, kjer bomo molili nedeljske večernice, nato pa bo PROCESIJA Z LUČKAMI V ČAST SVETI ANI.

 

V nedeljo lepo vabljeni, da se spet srečamo in poglobimo svojo vero s poslušanjem BOŽJE BESEDE IN PREJEMOM EVHARISTIJE.

 

Tudi v naši cerkvi se pripravljamo na FORUM ZA DIALOG IN MIR NA BALKANU. To srečanje je zelo pomembno, saj gradi temelje sobivanja. Vesel bom, če bomo lahko za ta pomembni dogodek molili in podprli tiste, ki se trudijo pri organizaciji.

 

MOLIMO ZA NAŠO DRUŽBO. Naj se med nami krepijo duhovne vrednote. Za to je potrebna milost, miselni napor in čistost v medosebnih odnosih.

 

Hvala, ker skupaj živimo v veri.

 

p. Bogdan Rus

14. maja 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več