Porciunkula 2022

Drugega avgusta je za našo cerkev pomemben praznik. Je praznik Porciunkule, Marije angelske. Ta praznik je bil sv. Frančišku še posebej drag. Sv. Frančišek si je skozi vse svoje življenje prizadeval, da bi se s strogostjo in odrekanjem pripravil za Boga. Tu v cerkvici Marije angelske pa je Boga začutil v milini, veselju, prijateljstvu, bratstvu. Cerkvica Marije angelske mu je pomenila vse lepo, kar lahko doživimo na tem svetu.

V cerkvi sv. Ane se navdihujemo ob. sv. Frančišku. V zgodovini tega prostora je bila vsaj ena kapela posvečena Mariji angelski. Zato je ta dan še bolj slovesen.

Tudi sam prihajam k sv. Ani v teh dneh in tukaj dobivam dom.

Od 9. ure naprej skozi ves dan vabljeni, da se srečamo. Pridite, pozvonite, da se srečamo ob klepetu. Rad bi vas začel spoznavati. Pridite kadarkoli čez dan. Pozvonite na zvoncu samostan.

Skozi cel dan bom na voljo tudi za spoved, saj je ta dan združen s popolnim odpustkom. Pozvonite in pridem v cerkev.

Ko se bomo srečali lahko molimo pred oltarjem po namenu sv. očeta.

Tudi sicer naj bo v vaših domovih to dan velikodušnosti.

Zvečer:

Ob 18.30 - Rožni venec in litanije Matere Božje, ki jih pojejo v Porciunkuli.

Ob 19.00 - Slovesna sveta maša.

Po maši kratko druženje.

Lepo vas pozdravljam in si želim srečanja z vami!

 

p. Bogdan RUS

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več