Angeli v našem življenju (61)

Morda smo že velikokrat poskusili narediti v življenju nekaj dobrega, pa ni šlo. Že razumeti, kaj Bog dela v našem življenju je velikokrat težava. Bog je resnično vsemogočen in včasih nedostopen našemu razumu. Če ga hočemo razumeti, se nam zdi, da njegovega veličastva ne bomo mogli nikoli dovolj opisati.

 

Česar pa ne zmorejo naši možgani, pa vsaj nekoliko zmore bogoslužje. Božjo prisotnost med nami v resnici ne moremo v celoti razumeti, lahko pa jo praznujemo. In to praznovanje vsakega izmed nas postavi pred Boga. Slavljenje Boga je način, kako Mu dati prostor v svojem življenju. Sami se postavimo pred Boga in mu dajemo prostor v svojem življenju. To je nekaj najlepšega, kar lahko storimo.

 

Čutimo, da ta dejanja (molitev, bogoslužje, slavljenje) niso enaka drugim dejanjem. To so dejanje vere, ki naredijo velike premike v našem življenju. To so dejanja, ki nas v celoti prevzamejo. Zato čutimo, da potrebujemo pri bogoslužju pomočnike. Ni slučaj, da so v bogoslužju velikokrat omenjeni angeli. Ni naključje, da je ravno molitev “Sveti angel varuh moj … molitev, ki jo imamo tako zelo radi. To so posebna dejanja vere in tem posebnim dejanjem pritičejo tudi posebni pomočniki. Te pomočniki so sodelavci vere in naš vzor. To so angeli, bitja, ki Boga slavijo noč in dan, neprestano. To so bitja, ki so postala molitev.

 

61. Kako so angeli navzoči v življenju Cerkve?

 

Cerkev se pridružuje angelom, ko moli Boga, prosi za njihovo pomoč ter praznuje spomin nekaterih angelov.

"Vsak vernik ima ob svojih straneh angela kot zaščitnika in pastirja, da ga vodi k življenju" (sveti Bazilij Veliki).

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več