Oznanila za 31. nedeljo med letom C. 2022.

30. oktober 2022

 

“To je dan, ki ga je naredil Gospod,” (Ps 118,24) pojemo na veliko noč. DAN GOSPODOVEGA VSTAJENJA prepoznavamo kot čas, ki je prišel od Boga. To je pravi božji dar. Prav čas je zelo pomemben. Čas je nekaj, kar močno vpliva na nas. Neprestano se odločamo, za kaj bomo porabili čas, ki nam je dan. Zlasti ko je naše življenje polno dela, ko delamo na vseh področjih, ko ni nič v nas zakrnelo in se ne vdajmo lenobi, si postavimo vprašanje: za kaj bom porabil svoj čas? In kristjani čas v nedeljo porabimo za slavljenje Boga. Zato vemo, da smo vstajenski ljudje. Dar Jezusovega vstajenje nas neizbrisno zaznamuje. Zato je še toliko bolj jasen, ko se v Jezusovem imenu zberemo in srečujemo drug drugega. Glede na to, kako neodgovorno danes mnogi ljudje delajo (delamo) s svojim časom, je res potrebno vstati od mrtvih del brezdelja, lenobe in napačno porabljenega časa, da bi lahko živeli sveti čas.

 

Hvala vam za lepo sodelovanje pri maši. Če GLASNO MOLIMO IN POJEMO je to še dodatna spodbuda za premišljevanje o naši povezanosti v veri. To nedeljo imamo na obisku pevski zbor. Naj nas lepota njihovih glasov še bolj spodbudi k dejavnemu sodelovanju.

 

Po sveti maši vas vabim na KATEHEZO in nato na KRATEK POGOVOR ob kavi. Ker je naslednjo nedeljo zahvalna nedelja, poskušajmo zbrati ideje, za kaj bi lahko bili hvaležni v življenju; posebej v tem letu.

 

V TOREK JE PRAZNIK VSEH SVETIH. Maše bomo obhajali kakor ob nedeljah, torej ob 9. in 11. uri. Ta dan je praznik vseh živih.  Ob njem se spominjamo vseh svetnikov, se pravi ljudi, v katerih se je še posebej izkazalo, da smo poklicani v življenje in ne v smrt. Po navadi v popoldanskih urah odhajamo na pokopališča. Tudi pokopališče je za kristjana svet prostor. Poskusimo se ustaviti ob grobu s hvaležnostjo za življenje naših pokojnih in moliti vsaj kratko molitev. Pobožnosti v čast sv. Antonu in spokornega bogoslužja ta dan ne bo v cerkvi, spodbujam pa k molitvi doma.

 

V sredo je SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH. Sveta maša ob ob 19. uri. Na posebne liste, ki jih najdete na mizici, lahko napišete ime rajnih, za katere želite, da bi še posebej molili. Liste oddate v zakristiji.

Naslednji PETEK JE PRVI V MESECU. Obhajamo sicer god. sv. Karla Boromejskega, a častimo tudi Jezusovo srce. Ob 18. uri bo SPOKORNO BOGOSLUŽJE in PRIPRAVA NA SPOVED. Nato pa bo spovedovanje. Po maši bomo izpostavili najsvetejše in molili za našo domovino. Molitev bomo zaključili opolnoči. Molitev za domovino bo tudi v soglasju z razstavo o osamosvojitvi, ki jo bomo v kratkem odprli.

 

V soboto bomo obhajali god STARŠEV JANEZA KRSTNIKA. Vsaka sobota pa je tudi MARIJANSKO OBARVANA. Po maši bomo molili nedeljske večernice v samostanskem koru in zapeli ZAPELI PESEM K NAŠI SVETI ANI. Po maši pridimo na samostanski kor skozi kapelo sv. Antona in zakristijo.

 

Država del SREDSTEV OD DOHODNINE v vsakem primeru nameni različnim organizacijam. Če želite, lahko ta sredstva usmerite po lastni želji. Tako boste tudi preprečili, da bi ta sredstva dobile organizacije, ki si prizadevajo za krščanskem nauku nasprotne namene: npr. društva, ki si prizadevajo za splav, evtanazijo, izenačevanje vseh skupnosti pod pojmom družina itd.; društvom, ki istospolnim ne nudijo zavetja, ampak jih izrabljajo za propagando itd. Pri nas na polici za tisk lahko vzamete pripravljen obrazec, s katerim lahko namenite del dohodnine našemu samostanu. Hvala.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več