Oznanila za 4. postno nedeljo 2023.

NEDELJA VESELJA, kakor imenujemo 4. postno nedeljo nam govori o notranjemu veselju, ki nam ga Bog kaže, da bi lahko vsakdo od nas zaživel pristno veselje Božjega življenja. Govori o gospodovi tolažbi. Jezusova tolažba pa ni v tem, da nam olepšuje resničnost našega življenja, ampak da nam pove resnico in nas tako vpelje na gotovo pot polnosti življenja. Zato je tudi ta postna nedelja jasno napotilo k trenutku, ko JEZUS PREMAGA SMRT.

 

To nedeljo je z nami kapucin, p. METOD BENEDIK. Pri maši ob 9. in 11. uri nam bo oznanjal evangelij, med mašo pa bo gotovo kakšen dober trenutek za klepet. Ker bom ta dan doma, bom vodil petje in prosim, da izkoristimo ta trenutek in zavzeto pojemo. P. Metod bo z nami do torka zvečer. Lahko se dogovorite tudi za postno spoved.

 

Po sveti maši bo NEDELJSKA ŠOLA, ki bo kot običajno sestavljena iz KATEHEZE IN DRUŽABNEGA SREČANJA. Kateheza nosi naslov: Ima Bog ime?

 

V ponedeljek zvečer bo mogoče OPRAVITI SVETO SPOVED ob 19. uri. Prosiva vas, da se za spoved napoveste.

 

V torek ob 18. uri vabim na pogovorno srečanje v okviru akcije 40 DNI BREZ ALKOHOLA. Ogledali si bomo pomenljiv film in se o njem pogovorili.

 

V torek ob 19. uri bo POBOŽNOST v čast sv. Antonu Padovanskemu, potem pa spokorno bogoslužje IN SPET PRILOŽNOST ZA SPOVED. Morda je ravno ta torek čas, da opravite dobro sveto spoved, preden se začne gneča za spoved pred prazniki.

Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo bodo pripravili študentje, med mašo bo mogoče prejeti zakrament svete spovedi, maševal bo p. METOD BENEDIK. Po maši bo p. Metod imel še srečanje za študente.

 

V sredo, 22. 3. bomo spet spremljali srečanje BIBLIČNE ŠOLE EUANGELII GAUDIUM. Zbrali se bomo ob 17. uri v Monaldovi dvorani in se vključili v prenos. Nato se bomo pridružili rožnemu vencu.

 

V četrtek ob 17.30 bo PRIPRAVA NA VELIKONOČNO VIGILIJO. Tokrat bomo spregovorili o berilu iz KNJIGE PREROKA BARUHA. Prisrčno vabljeni, da se pripravimo na ta najpomembnejši bogoslužni dogodek naše vere.

 

V petek ob 17. uri ste vabljeni k SPOKORNEM BOGOSLUŽJU IN SVETI SPOVEDI. Vesel bom, če bomo na ta način razporedili predpraznično spovedovanje. Namig: čeprav je do velike noči še nekaj tednov, spoved velja za velikonočno!

 

V petek ob 18.15 vabljeni h KRIŽEVEMU POTU. Molili bomo Križev pot za družine, saj obhajamo TEDEN DRUŽIN. Po križevem potu bomo obhajali sveto mašo. Morda je to priložnost, da povabite kakšno družino, ki sicer nima navade hoditi v Cerkev.

 

V soboto, 25. marca je praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA. Pri večerni maši ob 19. uri bomo slovesno opevali GOSPODA, ki se je združil z nami. Po maši bodo še VEČERNICE V SAMOSTANSKEM KORU in pesem k sveti Ani.

 

Ob evangeliju prejšnje in današnje nedelje SE SPRAŠUJEM, ALI SMO KOT VERNIKI RODOVITNI. Znamo navdušiti še koga? Resnično bi bilo lepo, da bi veselo vest povedali še naprej. Morda povabite še koga, da se srečamo ob nedeljah. Predvsem povabimo tiste, ki so izgubili stik s Cerkvijo.

 

V naši cerkvi je ogromno umetnin, ki so zelo potrebne obnove. Obnoviti vse je prevelik zalogaj. Zato se bomo zadev lotili postopoma. Najprej bomo obnovili svečnike, ki jih je zelo veliko, a so le nekateri primerni za uporabo. Restavriranje enega svečnika znaša približno 300€. Kdor bi želel POSVOJITI SVEČNIK, lahko daruje. Na obnovljeni svečnik bomo napisali tudi ime darovalca.

 

Teden od 19. do 25. marca je TEDEN DRUŽINE. Pri nas ne bomo imeli posebnih srečanj na to temo. Prosim pa, da za naše družine molite. Mi bomo molili za družine pri večernih mašah. Morda se vklopite tudi v dogajanje, ki so ga pripravili na Uradu za družino: https://katoliska-cerkev.si/teden-druzine-2023. V petek bomo molili Križev pot za družine.

 

Hvala vam, ker našo skupnost krepite s svojo PRISOTNOSTJO, z darovanjem in medsebojno ljubeznijo.

 

p. Bogdan Rus.

19. marec 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več