Oznanila za 25. nedeljo med letom

Oznanila za 25. nedeljo med letom 2022 – leto C.

18. september 2022

 

Današnja božja beseda nas vabi, da bi delali dobro v majhnih stvareh. NEDELJA JE VELIK DAN. JE PRAZNIK JEZUSOVEGA NAJVEČJEGA ČUDEŽA. Naša nedelja pa je sestavljena iz majhnih in preprostih stvari. Dobrote do bližnjega, družinskega kosila, obiska osamljenega človeka, umiritve in branja Svetega pisma. To so preproste, dosegljive stvari, ki pa lahko pokažejo, kako velik dan je nedelja. Svetujem, da poiščemo berila, ki smo jih brali pri maši in si jih še enkrat preberemo. Dober pripomoček na spletu je www.hozana.si

 

Po sveti maši ste vabljeni v NEDELJSKO KATEHEZO. Ta bo res kratka. Tokrat nosi naslov: Si lahko kupim nebesa? Po tem pa bo kratek, petminutni prigrizek. Zaradi deževnega vremena bo v galeriji. Vaše družinsko praznovanje nedelje je zelo pomembno. Zato traja naše srečanje po maši samo kratek čas. Toda ta čas je lepa priložnost za pristne in lepe misli.

 

BRANJE BERIL IN PSALMA je pomembna služba v cerkvi. Naredimo vse, da bomo brali tako, da bodo res vsi razumeli. K temu sodi tudi dobra priprava. V kapeli sv. Antona Padovanskega je majhen ambonček, kjer se bralci lahko pripravite na branje. Zelo vam bom hvaležen, če se boste na branje pripravili že doma, pa tudi neposredno med mašo v kapeli. Prosimo sv. Antona, velikega svetopisemskega učenjak, naj nam pomaga izvrševati to službo.

 

TORKE BOMO POSVETILI SV. ANTONU PADOVANSKEMU. Ob 19. uri bomo začeli s pobožnostjo temu velikemu svetniku, ki se imenuje Antonovi torki, po pobožnosti pa bo spokorno bogoslužje in priložnost za sveto spoved. Vabljeni k poglobljeni molitvi in k sveti spovedi. Prav je, da imamo en večer, ki je pretežno namenjen samo zakramentu spovedi. Če bodo izkušnje pokazale, bomo s pobožnostjo sčasoma začeli že prej.

 

MOLITEV PRED SVETO MAŠO je nekaj dragocenega. Začenjamo jo 18. 25. Vabljeni, da se pridružite tistim, ki molijo in prosijo Boga za milosti. Molimo počasi in zbrano. Molitev zaključimo najkasneje 5 minut pred sveto mašo. 

 

HVALA ZA DAROVE ZA SVETE MAŠE. Iz teh darov živim in vsak dan darujem svete maše, molim po vseh namenih in za vse pokojne.

 

MASKA IN DRUGI UKREPI so po izbiri. Sam se odločam, da nosim masko. Maska ni obvezna. Spodbujam k razkuževanju rok. Obhajilo je na oba načina, ki sta enakovredna, v tem jesenskem obdobju pa spodbujam obhajanju na roko. Ne glede na način – obhajilo sprejmajmo z veliko spoštljivostjo!

 

Vsako soboto darujemo sobotno sveto mašo. Kdor si želi V SOBOTO ZVEČER MOLITI VEČERNICE, jih lahko po maši moli v samostanskem koru za oltarjem. Dostop je skozi kapelo sv. Antona in zakristijo.

 

Pred nami je PRAZNIK SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA. Ta dan poskušajmo obeležiti zares slovesno. Zelo vam bom hvaležen, če si 3. in 4. oktober že sedaj zaznamujete v koledarju.

 

p. Bogdan RUS
 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več