Priprava na 17. nedeljo med letom 2023

Nedelja je DAN VESELJA ZA VSO CERKEV. Ko se zbiramo v Gospodovem imenu, se v nas obnavlja lepota bivanja pred Bogom. Izstopamo iz premnogih opravkov tedna, v katerem smo, in vstopamo v čist odnos z Bogom v Cerkvi. Morda tako Bog v nas premaguje smrt in nas navdaja z znamenji svojega vstajenja, ko nas odvrača od življenjskih drž, ki nas zapirajo vase ter nas odpira za vse dobro, lepo in Božje.

 

Tudi ta nedelja je lepa priložnost, da SODELUJEMO PRI BOGOSLUŽJU. Lepo petje, za katerega se trudimo, nas povezuje in nas krepi v lepoti odnosa med Bogom in človekom. Žal mi je, ker nam tehnologija velikokrat zagode. Upam, da bomo kmalu popravili projekcijo in bo spet vse dobro delovalo.

 

Po enotedenskem premoru bomo spet imeli NEDELJSKO ŠOLO. Premišljevali bomo o tem, zakaj je bil ustvarjen svet. Hvala vam, če se boste lahko kasneje zadržali še ob pogovoru v atriju. Vedno, ko se nam uspe srečati v atriju, sem vesel, da si lahko damo kakšno dobro spodbudo za teden, ki je pred nami.

 

V torek se bomo spet zbrali ob 19. uri in počastili Boga, ki nam v sv. Antonu daje zgled življenja po evangeliju. Ob 19. uri bomo imeli pobožnost ANTONOVEGA TORKA, po njej spokorno bogoslužje, potem rožni venec in ob 20. uri sveto mašo. Torek postaja nekakšen duhovni dan za nas. Vabljeni, da se ta večer zares srečamo ob lepoti zakramentov. Tudi ta večer lahko dobite popolni odpustek.

 

V torek vstopamo v mesec avgust. V njem je kar nekaj lepih Marijinih praznikov. Prvi izmed njih je PORCIUNKULA 2. avgusta. To je praznik Marije Angelske v Porciunkuli, ki izhaja iz frančiškanskega izročila. Skozi ves dan ste povabljeni, da se oglasite in prejmete zakrament svete spovedi, molite po namenu svetega očeta in prejmite obhajilo. Ves dan bom na voljo za spoved. Ta dan je še posebej slovesen, ker je bila naša cerkev nekoč posvečena Mariji Angelski. Zvečer ob 19. uri bo slovesna sveta maša. Spoved seveda velja tudi kot spoved prvega petka.

 

Ta petek je prvi petek v mesecu in takrat praznujemo tudi GOD SV. JANEZA VIANEJA, zavetnika župnikov. Ker se nahajamo na območj župnije koprske stolnice, še posebej čestitamo g. Primožu Krečiču, stolnemu župniku. Ker pa prihajate tudi od drugod, ne pozabite voščiti svojim župnikom v domačih farah. Bog je župnikom dal dragoceno nalogo oznanjevanja na izbranem področju.

 

V soboto, 5. avgusta, se bomo zvečer ob 19. uri spet zbrali pri SVETI MAŠI IN NATO PRI PROCESIJI. Na praznik sv. Ane se je razvila lepa procesija. Upam, da bomo skozi leto lahko prihajali k sobotni procesiji in še okrepili našo pobožnost do sv. Ane.

 

Hvala vsem, ki ste SODELOVALI PRI PRIPRAVI PRAZNOVANJA praznika sv. Ane. To je bil za nas lep dogodek. Predvsem je dragoceno, ker je bil dogodek res naš. Nekateri ste mi rekli, da ne želite biti imenovani. Vsem bi se vam rad zahvalil za vašo požrtovalnost. Iz praznovanja smo se marsikaj naučili. Naj bo praznovanje naslednjega leta še lepše. Še bolj polno evangelija, Božje besede in svetosti.

 

Hvala vam za vaše DAROVE. Vedno znova trčimo tudi ob to realnost, da je potrebno stvari kupiti ali storitve plačati. Najhuje trenutno prenašamo stroške energije. Hvala, ker nam stojite ob strani.

 

Te dni je naše PARKIRIŠČE ZELO ZASEDENO. Tisti, ki parkirate pri nas in opazite, da je morda ta dan na parkirišču resnično že preveč avtomobilov, vas prosim, da parkirate na javnem parkirišču. Trudimo se, da bi dodali še kakšno parkirno mesto in za alternativne rešitve, a tega ne moremo rešiti čez noč.

 

Hvala vam, ker skupaj živimo prijateljstvo z Bogom.

 

p. Bogdan Rus

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več