Oznanila za 4. velikonočno nedeljo 2023.

Večkrat na leto nam bogoslužje Jezusa predstavi kot DOBREGA PASTIRJA. To je čudovita podoba Boga in človeka, ki nas vodi po poti življenja. Jezus pa nas ne vodi samo po varnih poteh življenja. V veliki noči ga izkusimo kot tistega, ki nas vodi IZ SMRTI V ŽIVLJENJE. Vsako nedeljo premišljujemo to velikonočno skrivnost.

 

Po maši bo ponovno NEDELJSKA ŠOLA. Tokrat bomo spregovorili o predanosti Bogu. Upam, da boste lahko počakali na kratki katehezi (se trudim, da je vedno resnično kratka), pa tudi na kratkem srečanju. Ta srečanja so zares priložnost, da si sežemo v roke in si damo kakšno lepo spodbudo za teden, ki je pred nami.

 

 V ponedeljek je 1. maj, ko praznujemo PRAZNIK JOŽEFA DELAVCA. Maša bo ob 19. uri. Ob prazniku je dobro premisliti, kako si z delom služimo svoj kruh. Kakšen je smisel mojega dela? Smo res delavni, kakor se radi pohvalimo?

 

V ponedeljek bomo ZAČELI S ŠMARNICAMI. Pri mašah bomo brali premišljevanja o božjem služabniku FILIPU TRČELJU, kakor jih je napisal pisatelj Ivan Sivec. Mašo bomo zaključili z litanijami.

 

V torek ste vabljeni, da pridete ob 19. uri k pobožnosti V ČAST SVETEMU ANTONU PADOVANSKEMU. Po tem pa takoj k spokornem bogoslužju. Ob 20. uri bo sveta maša.

 

V petek Ob 17.30 bom NA VOLJO ZA SPOVED. Vabljeni, da se srečamo v zakramentu svete spovedi. Tudi sicer sem vesel, kadar se dogovorimo za prejem tega zakramenta. Zelo pomembno je, da se na spoved dobro pripravimo in tudi iz te moči stopimo odločno v življenje.

 

Ker je ta dan prvi petek (5. 5.), bomo MOLILI ZA NAŠO DOMOVINO. Po maši bomo izpostavili najsvetejše. Do polnoči se bodo zvrstile različne skupine in častile Gospoda v evharistiji, da bi kot državljani živeli odgovorno in zavzeto.

 

Ta petek bomo pri nas pozdravili GOSPODA ŽUPANA S SODELAVCI. Zahvalili se bomo za njegovo pozornost, ki jo ima za hišo in skupnost svete Ane. Veseli smo, da nas mesto sprejema kot enega enakopravnih dejavnikov. Če imate kakšen predlog v zvezi cerkvijo svete Ane vas vabim, da mi to do četrtka sporočite. Vsekakor pa prosim, namenite kakšno molitev za to srečanje in skrbne delavce mestne uprave.

 

V soboto zvečer bomo po sveti maši obhajali POBOŽNOST V ČAST SVETI ANI. Ob 19. uri je maša kot običajno, potem bomo na samostanskem koru molili nedeljske večernice, nato pa zapeli sveti Ani v čast in se podali v procesijo po samostanskem atriju. Zaključili bomo s pesmijo Mariji. Prisrčno vabljeni k tej lepi pobožnosti.

 

Naslednja nedelja je 5. VELIKONOČNA NEDELJA. Premišljevali bomo Jezusove besede: Jaz sem pot, resnica in življenje.

 

V ponedeljek, 8. maja ob 18. uri bo v Galeriji PREDAVANJE DR. JOŽETA DEŽMANA z naslovom SLOVENSKA VERSKA VOJNA. Vabljeni, da se srečamo in premišljujemo o tem pomembnem dejstvu naše skupne zgodovine.


 

Hvala vam za vaše darove. Vesel sem, ker skrbite za našo skupnost in za cerkev. Pred nami je kar velika investicija, saj je potrebno prenoviti nevarno PROČELJE NAŠE CERKVE. Upajmo, da lahko računamo tudi na pomoč okoliških podjetnikov, en del pa bi poskušali pokriti tudi z darovi vernikov.

 

Nasvet! Včasih se zgodi, da nam med mašo ZAZVONI MOBILNI TELEFON. Najslabše, kar lahko naredimo je to, da tečemo z zvenečim telefonom iz cerkve. To daje misliti, da nam maša nič ne pomeni. Če nam zvoni telefon, ga preprosto ugasnimo, lepo pa je, če na to pomislimo že prej. Vsakemu se lahko zgodi.

 

LISTIČI OZ. VABILA, ki jih najdete v naši cerkvi niso namenjeni tem, ki so aktivno vključeni v občestva drugih župnij. Z njimi bolj povabimo ljudi, ki so morda izgubili stik s Cerkvijo.

 

Spremljajte KOLEDAR IN DRUGE NOVICE NA SPLETNI STRANI. Čim bolj sproti želimo objavljati vse novice, ki jih potrebujemo za to, da bi okrepili svoje medsebojno življnje.

 

Krepimo svoje življenje v veri! Hvala vam za to.

 

p. Bogdan Rus

30. april 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več