Oznanila za 14. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 14. nedeljo med letom 2023.

 

Nedelja, ki jo praznujemo, še posebej poudarja, da smo ljudje majhni in krhki v svojem bivanju. Tudi zato je JEZUSOVO VSTAJENJE velik in pomemben dogodek v naši veri in življenju, saj prinaša bogastvo upanja, kjerkoli že smo.

 

Tudi ta dan bo NEDELJSKA ŠOLA. Tokrat bomo spregovorili o stvarjenju. Vesel bom, če se boste lahko oglasili tudi na kavi. Zdi se mi, da so tri minute srečanja nekaj zelo pomembnega. To srečanje ni katerokoli srečanje. Srečamo se zatem, ko skupaj srečamo Boga, in potem to še nadgradimo z osebnim srečanjem. Še posebej, če so naši pogovori spodbudni in usmerjeni na lepoto in dobroto, je lahko tako srečanje pravo srečanje ljubezni in dobrote.

 

Tokrat pri sveti maši ni organista. Hvaležen sem vam, ker ZAVZETO POJETE, in s tem slavite Boga, ter se dejavno vključujete v sveto bogoslužje.

 

Na našem parkirišču je sedaj sezona delovanja hostla. Tiste, KI PARKIRATE pri nas, prosim, da parkirajo tako, da ne bodo ovirali drugih, saj je na parkirišču kar gneča.

 

V torek vas lepo vabim, da se srečamo ob 19. uri in počastimo Boga, ki nam je dal SV. ANTONA. Hvala tistim, ki že hodite na to pobožnost. Rad bi, da bi se ta pobožnost še razširila z dejavnim sodelovanjem in srečanjem različnih skupin. Po pobožnosti bo priprava na spoved in možnost za spoved. Sveta maša je ob torkih ob 20. uri. Pri maši bomo počastili sv. Benedikta, sozavetnika Evrope.

 

V sredo godujeta SV. MOHOR IN FORTUNAT. Za nas sta svetnika pomembna, ker jima je posvečen oglejski patriarhat v naši bližini. Iz tega središča so nam v naše kraje prinesli krščansko vero.

 

V soboto je praznik SV. BONAVENTURA. Ta veliki krščanski učenjak nam je lahko velik zgled pri poglabljanju v krščansko vero.

Po sobotni večerni maši bomo molili večernice v samostanskem koru za oltarjem ter nato stopili na pot procesije v čast sv. Ani.

Po procesiji se bomo na kratko pogovorili o tem, kako bomo oblikovali praznik sv. Ane. Vabljeni vsi, ki bi lahko pomagali. Lepo je, če damo svoj prispevek pri oblikovanju tega pomembnega dneva.

 

Hvaležen sem vam, ker DARUJETE PRI MAŠAH, pa tudi KER DARUJETE ZA SVETE MAŠE. Kljub temu, da je zasedeno veliko terminov, pa je lepo, če z darovi podpirate delovanje mojega življenja in naše skupnosti.

 

V tem mesecu praznujemo PRAZNIK SVETE ANE in njenega moža sv. Joahima. Kako pomembno je, da se na to dobro pripravimo. Najprej je molitvena priprava. Ta je vsako soboto zvečer. Praznovanje bomo začeli s pripravo že v nedeljo, ko bomo po maši molili litanije, in nadaljevali v ponedeljek in torek, ko bomo obhajali krajšo bogoslužno pripravo. V sredo, 26. 7., pa je praznik, za katerega si vzemite cel večer. Nanj povabite tudi svoje prijatelje. Letos bo zelo pomembno, da bomo začeli praznovati že ob 18.25 z lepo molitvijo; ob 19. bo slovesna sveta maša, po maši se bomo zbrali v samostanskem atriju, kjer bo koncert, po koncertu pa bo druženje. Že danes poskušajmo povabiti sorodnike, svoje prijatelje in ljudi, ki imajo radi sveto Ano, naj se pridružijo temu lepemu praznovanju. Prosili bomo, če boste lahko pripravili dobrote za pogostitev. Najbolj pa nas bo povezala molitvena priprava.

 

Oglejmo si spletno stran WWW.PRISVETIANI.SI in jo priporočimo še drugim. Naša skupnost ni župnijska skupnost, ampak smo neke vrste romarska cerkev. Prek spletne strani se ljudem sporoča informacije.

 

Hvala BRALCEM pri bogoslužju. Kdor se resnično potrudi, se na branje temeljito pripravi in prebere božjo besedo v zavesti, da je bralčeva edina naloga Božjo besedo prinesti ljudem, s tem pa naredi veliko dobrega. Branje je velika čast. To nalogo opravimo v veliki ponižnosti.

 

Hvala vam, da skupaj rastemo v veri.

 

9. julij 2023

 

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več