Oznanila za 5. velikonočno nedeljo 2024.

NEDELJA JE DAN CERKVE, v katerem se na zunaj pokaže, kako Cerkev živi po različnih koncih sveta. Ko pa se Cerkev zbere in obhaja najsvetejšo daritev, se na zunaj pokaže, kako smo vsi kristjani življenjsko odvisni ravno od Kristusa. Dar njegovega vstajenja nas krepi in nam daje moč, da razlikujemo med praznim in polnim življenjem.

 

Tudi po današnji sveti maši bo KATEHEZA. Spregovoril bom o tem, kaj pomeni, da je Jezus GOSPOD (84). Po katehezi se srečamo v atriju na kratkem klepetu. Dragoceno mi je, če vas lahko srečam na kratko, da se naša vera združuje z osebnimi odnosi. Če se poznamo med seboj, je to zelo dragoceno.

 

V ponedeljek bomo obhajali PRAZNIK SVETE KATARINE SIENSKE. V naši cerkvi sicer ni svete maše. Vabljeni, da je molimo za našo skupnost evropskih narodov.

 

V torek se srečamo ob 19. uri v KAPELI SVETEGA ANTONA PADOVANSKEGA. Počastili bomo svetega Antona in nato v spokornem bogoslužju premišljevali o svojem življenju. Nato bo tiho češčenje najsvetejšega. Sveta maša bo ob 20. uri. Študentje so povečini na svojih domovih. Vabljeni, da oblikujemo to sveto mašo. Počasi se bliža praznik svetega Antona Padovanskega. Torkova pobožnost je lahko velika spodbuda, da bomo junija praznovali bolj poglobljeno, zato prisrčno vabljeni.

 

V sredo obhajamo praznik JOŽEFA DELAVCA IN ZAČETEK ŠMARNIC. Sveta maša bo ob 19. uri, pred njo pa še češčenje in rožni venec. Počastimo svetega Jožefa ob njegovem prazniku in se prosimo, da bomo človeško delo cenili kot način lastnega posvečenja.

 

V četrtek goduje SVETI ATANAZIJ VELIKI. Kot običajno bo sveta maša ob 19. uri.

 

V petek obhajamo PRAZNIK DVEH APOSTOLOV: FILIPA IN JAKOBA (mlajšega). Slovesno sveto mašo bomo obhajali zvečer ob 19. uri. Po maši bomo nadaljevali z MOLITVIJO ZA DOMOVINO. Zaključili jo bomo opolnoči. Če bi kdo želel priti k sveti spovedi ali na duhovni pogovor bom na voljo za spoved vsaj od 17. ure naprej.

 

V soboto obhajamo god SVETEGA FLORIJANA, zavetnika gasilcev. Sveta maša bo ob 19. uri. Po maši se bomo zbrali za oltarjem na samostanskem koru, kjer bomo molili večernice, nato pa bomo v procesiji počastili sveto Ano, našo zavetnico. Sobotne procesije so lepa poglobljena priprava na nedeljo in na praznik svetega Joahima in Ane, ki ga bomo obhajali julija.

 

Naslednja nedelja je 6. VELIKONOČNA, TUDI NEDELJA TURIZMA. V naših krajih smo tudi gostitelji turistov. Jih bomo znali dobro sprejeti? Kaj je pomen gostoljubnosti?

 

Hvala vsem, KI SE TRUDITE OBLIKOVATI BOGOSLUŽJA in skrbite za prostore. Vaš dragoceni čas je resnično velik dar za vso našo skupnost. Ne pozabimo moliti za ministrante, pevce in organiste.

 

HVALA VSEM, KI BERETE. Pomembno je, da se pri branju izboljšujemo. Branje je res pomemben del svete, maše zato je prav, da se prav vsakokrat, ko beremo božjo besedo v cerkvi, tudi sami doma dobro pripravimo.

 

V naslednjem tednu so še PROSTI TERMINI ZA SVETE MAŠE. Hvala vam, ker darujete.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE, ki jih namenjate za našo skupnost in različne potrebe. V resnici je kar presenetljivo, da se tako mala skupnost še lahko vzdržuje. Naj vam Bog povrne za vašo darežljivost.

 

Vesel sem, ker skupaj rastemo v veri!

 

p. Bogdan Rus

28. april 2024

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več